Atjaunos pierakstu visiem veselības aprūpes pakalpojumiem
top of page

Atjaunos pierakstu visiem veselības aprūpes pakalpojumiem

26.05.2020.

No 29. maija Kuldīgas slimnīcā atjaunos plānveida veselības aprūpes pakalpojumus, tai skaitā pierakstu uz visām ambulatorajām pieņemšanām, plānveida operācijām un endoskopijas izmeklējumiem. Ierobežojumi joprojām attiecas uz pacientu apmeklējumu nodaļās.


Atjaunojot visus plānveida pakalpojumus, pacientiem jārēķinās ar garākām rindām, jo vīrusa izplatības dēļ pāris mēnešos izveidojies liels neapkalpoto pacientu skaits, ko veido atteiktās pieņemšanas, gaidīšanas rindas un tekošais pieraksts. Slimnīcas reģistratūras sniegtā informācija liecina, ka šobrīd uz valsts apmaksātu speciālista konsultāciju vai izmeklējumu gaida vairāk nekā 700 pacientu. Tāpat apkalpošanas temps telefoniski un klātienē ir ievērojami lēnāks nekā tas bija iepriekš, tāpēc pacienti ir aicināti būt pacietīgi un saprotoši. Apkalpošanas tempu ietekmē stingrie piesardzības pasākumi, piemēram, pēc katra pacienta veicot dezinfekciju.


Pieraksts tiek veidots, prioritāri paredzot laiku pacientiem, kuriem iepriekš vizīte tika atcelta ārkārtējās situācijas dēļ. Taču pieņemšanas paredzētas arī pacientiem, kuri pierakstu pie speciālista veiks tagad. Katra situācija tiek izvērtēta individuāli, tāpēc pacienti ir aicināti būt saprotoši un ņemt vērā situāciju, kas radusies dēļ valstī noteiktā ārkārtas stāvokļa.


“Pie atsevišķiem speciālistiem rindas šobrīd nav garas, piemēram, pie ķirurga uz valsts apmaksātu konsultāciju iespējams pierakstīties jau nākamnedēļ; pie traumatologa nākamajā nedēļā iespējams saņemt maksas konsultāciju. Ar garāku rindu jārēķinās sievietēm, kuras vēlas pierakstīties pie ginekologa,” stāsta slimnīcas vecākā pacientu reģistrētāja Gunta Pagraba.

Savukārt pacientus, kuri līdz šim tika ievietoti operāciju gaidīšanas rindā, slimnīcas reģistratūra par iespējamo pakalpojuma saņemšanas datumu un laiku informēs telefoniski.


Kuldīgas slimnīcas reģistratūrā, zvanot pa tālruni 6374000 darba dienās no 8.00 līdz 17.00, iespējams veikt pierakstu uz ambulatoro pieņemšanu pie ķirurga, traumatologa, anesteziologa, ginekologa, nefrologa un gastroenterologa, vai uz endoskopijas izmeklējumiem. Pierakstu pie pulmonologa iespējams veikt pa tālruni 63374037, bet pie pēdu speciālista – pa tālruni 29283864 darba laikā.


Atgādinām, ka pierakstu uz radioloģijas izmeklējumiem (magnētisko rezonansi, ultrasonogrāfiju, datortomogrāfiju u.c.) veic SIA “Vizuālā diagnostika” pa tālruni 63374025 vai 29100074. Arī šeit pacientiem jārēķinās ar ilgāku apkalpošanas laiku gan telefoniski, gan klātienē.

bottom of page