Galvenā ārste Svetlana Serpāne aicina būt atbildīgiem!
top of page

Galvenā ārste Svetlana Serpāne aicina būt atbildīgiem!

18.03.2020.

No 13. marta esam kategoriski lieguši pacientu apciemojumus nodaļās, bet no 17. marta ir pārtrauktas vairāku speciālistu ambulatorās pieņemšanas, piemēram, gastroenterologa, ķirurga, dermatologa, anesteziologa. Vairāki speciālisti turpinās pacientus pieņemt akūtās situācijās. Protams, ierobežojumi neattiecas uz grūtniecēm un hemodialīzes pacientiem. Slimnīcas ārsti nolēma arī atcelt plānotās operācijas, izņemot ķeizargriezienus.


Uzņemšanas nodaļa strādās ierastā režīmā, taču, ņemot vērā kopējo situāciju, aicinu apmeklētājus būt saprotošiem, jo palīdzības saņemšanu iespējams var nākties gaidīt ilgāk, tāpēc aicinu ikvienu izvērtēt saslimšanas vai traumas nopietnību un Uzņemšanas nodaļā vērsties tikai akūtos gadījumos, iespēju robežās konsultējoties ar savu ģimenes ārstu vai zvanot uz konsultatīvo tālruni 66016001.


Gribu vērst apmeklētāju uzmanību, ka šajā laikā ļoti būtiski ir slimnīcā neuzturēties vairāk personām nekā nepieciešams. Proti, uz laboratoriju, SIA “Vizuālā diagnostika” radioloģijas vai rehabilitācijas nodaļu neierasties ar vairāk kā vienu pavadoni, citādi tas rada nevajadzīgu drūzmēšanos.


Taču vislabāk cilvēki var pasargāt sevi paši, ievērojot dažādus vienkāršus ieteikumus. Būtiskākais no tiem ir pastiprināta ūdens lietošana ikdienā, kā arī regulāra roku mazgāšana ar ziepēm un siltu ūdeni pēc publisku vietu apmeklēšanas, saskarsmes ar priekšmetiem un virsmām. Svarīgi starp cilvēkiem ievērot divu metru distanci un, ja vien iespējams, darba pienākumus veikt attālināti. Taču, ja tas nav iespējams, aicinu regulāri vēdināt un tīrīt darba telpas, tai skaitā dažādas virsmas – galdu, rokturus un viedierīču virsmas. Pēc iespējas vairāk mēģināt situācijas risināt un konsultācijas noturēt attālināti. Savukārt ar aizdomām par Covid-19 slimības pazīmēm vispār neiziet no mājām, bet zvanīt savam ģimenes ārstam vai 113, taču lūgums to neizmantot kā uzziņu tālruņa numuru. Jautājumu gadījumā sazināties ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) pa tālruni 67387661.


Tāpat aicinu iedzīvotājus, kuri atgriezušies no ārzemēm, ievērot divu nedēļu pašizolāciju un netikties ar radiniekiem vai draugiem. Slimības simptomi neparādās uzreiz, bet vīruss ir ļoti lipīgs.


Informācija un dati par infekciju mainās ik brīdi. Lūdzu, sekojiet līdzi aktuālajai informācijai SPKC vai Veselības ministrijas mājaslapā.


Aicinu ikvienu būt atbildīgam un saprātīgam, jo tikai kopā, ievērojot drošības pasākumus, varam pasargāt sevi un citus!

bottom of page