Gripas karantīna atcelta, tomēr esam piesardzīgi
top of page

Gripas karantīna atcelta, tomēr esam piesardzīgi

24.04.2023.

Līdz ar Slimību profilakses un kontroles centra paziņojumu par gripas epidēmijas beigām, Kuldīgas slimnīcā no 20.aprīļa atcelta gripas karantīna, kas aizliedza pacientu apmeklējumu nodaļās. Pacientu apmeklējums ir kļuvis brīvāks, tomēr joprojām pastāv ierobežojumi. Pacientus ar infekcijas izplatības risku, apmeklēt aizliegts.


Iestājoties gripas epidēmijai, no pagājušā gada decembra sākuma pacientu apmeklējums Kuldīgas slimnīcā un tās aprūpes nodaļā Aizputes filiālē bija aizliegts - tas drīkstēja notikt tikai ar nodaļas vadītāja, ārstējošā ārsta, dežūrārsta atļauju.


Gripas epidēmijai beidzoties, pacientu apmeklējums stacionāra nodaļās ir kļuvis brīvāks, tomēr stingra kārtība ir jāievēro joprojām:

  • stacionāra nodaļu pacientu apmeklējumi ir atļauti darba dienās no plkst.14:00 līdz plkst. 17:00;

  • reanimācijas un anestezioloģijas nodaļā (intensīvā terapija) pacienta apmeklējums tiek organizēts laikā no pulksten 17:00 līdz 19:00 ;

  • Apmeklējums jāsaskaņo ar dežūrējošo ārstu - reanimatologu;

  • apciemojuma ilgumu, kā arī apmeklējumu ārpus noteiktā apmeklējuma laika, lūdzam pieteikt un saskaņot ar nodaļas personālu;

  • pacienta piederīgajiem slimnīcas telpās obligāti lietojama pareizi pozicionēta, ķirurģiskā sejas maska vai FFP2/FFP3 respirators bez vārsta;

  • nodaļā nedrīkst iet bez bahilām vai maiņas apaviem;

  • pie katra pacienta pieļaujama viena apmeklētāja klātbūtne. Izņēmumi saskaņojami ar nodaļas personālu.


Apmeklējuma aizliegums joprojām pastāv tiem pacientiem, kuriem ir noteikta diagnoze vai pastāv aizdomas par infekcijas slimību. Izņēmums - ar ārstējošā vai dežūrējošā ārsta atļauju.


Piesardzīga attieksme attiecībā pret epidemioloģisko drošību Kuldīgas slimnīcā tiek saglabāta, jo nodaļās joprojām nonāk pacienti ar Covid-19 infekciju. Iekšķīgo slimību nodaļā nonāk pacienti ar aizdomām par tuberkulozi.


Lai gan gripas epidēmija noslēgusies un gripas vīrusu izplatība mazinās, SPKC atgādina, ka gripas un citi elpceļu vīrusi turpina cirkulēt.


Lai pasargātu slimnieku un pārējos nodaļas pacientus, slimnīcas personālam ir tiesības atteikt apmeklējumu, ja tam ir drudzis, augšējo elpceļu simptomātika vai aizdomas par kāda cita vīrusa saslimšanu.


Covid-19 testi apmeklētājiem nav jāveic. Sliktas pašsajūtas vai infekcijas simptomu gadījumā, lūdzam palikt mājās!



bottom of page