Izmaiņas slimnīcas maksas pakalpojumu cenrādī
top of page

Izmaiņas slimnīcas maksas pakalpojumu cenrādī

03.01.2020.


Aicinām iepazīties ar Kuldīgas slimnīcas maksas pakalpojumu cenrādi, kurā veiktas atsevišķu pakalpojumu cenu izmaiņas un iekļauti jauni maksas pakalpojumi, piemēram, mazas vai lielas brūces ķirurģiska apdare, ginekoloģiskā ultrasonogrāfija maksas ambulatorajā pieņemšanā, uzturēšanās paaugstināta servisa ginekoloģijas palātā, locītavas stabilizējošs pārsējs ar saites vērtību un citi pakalpojumi. Pakalpojumu cenrādi skatīt šeit.


No šī gada 1. janvāra stājušies spēkā arī grozījumi, kas paredz izmaiņas pacientu līdzmaksājumu apjomā, saņemot valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus. Visiem iedzīvotājiem ir samazināti līdzmaksājumi, veicot izmeklējumus un apmeklējot ārstu speciālistu. Ja iepriekš pacienta līdzmaksājums bija 4,27 EUR, tad tagad – 4 EUR. Līdzīgi samazināsies arī līdzmaksājums par gultas vietu dienas stacionārā – no 7,11 uz 7 EUR. Par ārstēšanos diennakts stacionārā, sākot ar otro dienu ārstniecības iestādēs līdzmaksājums paliek nemainīgs – 10 EUR.


Pacienta līdzmaksājums datortomogrāfijas izmeklējumiem bez kontrastvielas, sākot ar 1. janvāri ir 14 EUR, nevis 14,23 EUR. Savukārt par izmeklējumu ar kontrastvielu 21,23 EUR vietā jāmaksā 21 EUR. Par kodolmagnētiskās rezonanses izmeklējumu bez kontrastvielas līdzšinējo 28,46 EUR vietā būs jāmaksā 28 EUR, bet par izmeklējumu ar kontrastvielu līdzšinējo 35,57 EUR vietā, jāmaksā 35 EUR. Pakalpojumu cenrādi skatīt šeit.


Nacionālais Veselības dienests atgādina, ka vairākas iedzīvotāju grupas no pacientu līdzmaksājumiem ir atbrīvotas, piemēram, bērni līdz 18 gadu vecumam, politiski represētās personas, 1. grupas invalīdi, trūcīgas personas un citas. Plašāka informācija par pacientu līdzmaksājumiem, tostarp no pacientu līdzmaksājumiem atbrīvotajām iedzīvotāju grupām, pieejama NVD mājaslapā.

bottom of page