Kā ātrāk saņemt ginekologa konsultāciju?
top of page

Kā ātrāk saņemt ginekologa konsultāciju?

25.08.2020.

Kuldīgas slimnīcā, tāpat kā citviet valstī, gaidīšanas laiks pie speciālistiem šobrīd ir ilgāks nekā citkārt. Īpaši garas rindas ir uz ginekologu ambulatorajām pieņemšanām – pacientēm valsts apmaksātu konsultāciju var nākties gaidīt līdz 140 dienām. To veicinājusi ārkārtas situācija, kad divus mēnešus ambulatorās pieņemšanas pie speciālistiem tika pārtrauktas. Tāpat šobrīd tiek paredzēts ilgāks pieņemšanas laiks starp pacientēm, lai veiktu dezinficēšanas pasākumus telpā, kas samazina konsultāciju skaitu dienā.


Kuldīgas slimnīcas vecākā pacientu reģistrētāja Gunta Pagraba informē: “Šobrīd uz ginekologu konsultāciju gaidīšanas rindā ir 16 sievietes, kurām nācās atcelt pieņemšanu ārkārtas situācijas dēļ. Tekošo pierakstu varam veikt vien pāris mēnešus uz priekšu, jo nav zināms, kāda būs situācija valstī saistībā ar ierobežojumiem. Tālāk veidojam gaidīšanas rindu un, tiklīdz ir zināms pieņemšanas laiks un datums, pacientes par to informējam. Paldies ikvienam par sapratni un pacietību, ja pie speciālista nākas gaidīt ilgāk nekā ierasti.”


Lai pēc iespējas ātrāk būtu iespējams saņemt valsts apmaksātu konsultāciju, sievietes, kurām nav vajadzība apmeklēt kādu konkrētu ginekologu, aicinātas pierakstīties kopējā gaidīšanas rindā un, tiklīdz būs pieejams brīvs laiks pie kāda no speciālistiem, reģistratūra ar pacienti sazināsies, lai piedāvātu datumu un laiku. Savukārt maksas konsultāciju iespējams saņemt viena līdz divu mēnešu laikā atkarībā no speciālista. Maksas ambulatora ginekologa pieņemšanas cena ir 30 EUR, bet maksa par ginekoloģisko ultrasonogrāfiju pieņemšanā – 20 EUR.


Kuldīgas slimnīcā ambulatori pieņem septiņi ginekologi un tūlīt viņu komandai pievienosies vēl viena sertificēta speciāliste, kura pacientes konsultēs divas reizes nedēļā. Trīs no speciālistiem slimnīcā ir pastāvīgā darbā, bet pārējo speciālistu pieņemšanas notiek reizi vai vairākas reizes mēnesī. Par pierakstu pie speciālistiem interesēties Kuldīgas slimnīcas reģistratūrā pa tālruni 63374000.


Ginekologu ambulatorās pieņemšanas laiki:

  • Natālija Gailīte: otrdienās 13.00 - 17.00, piektdienās 11.00 - 14.00 (maksas konsultācija),

  • Ilze Smiltāne: pirmdienās 15.00 - 17.00, otrdienās 09.00 - 11.40, ceturtdienās 15.00 - 17.00 (maksas konsultācija),

  • Iveta Bāliņa (no 31. augusta): pirmdienās 17.00-20.00, otrdienās 8.00-10.00,

  • Alise Vigule: sestdienās pēc pieraksta

  • Jurģis Vītols: sestdienās pēc pieraksta,

  • Sergejs Tarasovs: sestdienās pēc pieraksta,

  • Lāsma Tauriņa: reizi mēnesī pēc iepriekšēja pieraksta (sertificēta ginekologa uzraudzībā),

  • Katrīna Puriņa-Liberte: reizi mēnesī pēc iepriekšēja pieraksta (sertificēta ginekologa vadībā).

bottom of page