Konsultē jauna nefroloģe
top of page

Konsultē jauna nefroloģe

10.11.2020.

No 7. novembra Kuldīgas slimnīcā ambulatori pacientus pieņem nefroloģe Aiga Vasiļvolfa. Pieņemšana notiek vienu sestdienu mēnesī no 11.00 līdz 16.00 un pierakstu iespējams veikt, zvanot uz reģistratūru pa tālruni 63374000. Ārste uzraudzīs arī slimnīcas Hemodialīzes nodaļu un tās pacientus.


Dodoties uz konsultāciju, pacientiem līdzi jāņem iepriekšējo izmeklējumu un konsultāciju slēdziens, kā arī ikdienā lietoto medikamentu saraksts. Lai saņemtu valsts apmaksātu konsultāciju, nepieciešams arī ģimenes ārsta nosūtījums.


Līdz šim A. Vasiļvolfa strādāja Kuldīgas slimnīcas Uzņemšanas nodaļā par dežūrārsti, bet kopš Latvijas Universitātes rezidentūras absolvēšanas slimnīcā veic nefroloģes pienākumus. Viņa aktīvi piedalījusies arī dažādās konferencēs un semināros Latvijā un citviet Eiropā, papildinos savas zināšanas.


Nefroloģiju izvēlējusies apgūt, jo tā apskata cilvēku kopumā, liekot detalizēti iedziļināties katrā pacientā. “Lai apgūtu nefroloģijas specialitāti, sākotnēji trīs gadus mācījos interno medicīnu un šī gada oktobrī ieguvu nefrologa sertifikātu,” pastāstīja A. Vasiļvolfa. Pamatdarbs speciālistei ir P. Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā. Jautāta, kādēļ izvēlējusies strādāt arī reģionālajā slimnīcā, savu izvēli viņa skaidro ar labām atsauksmēm no citiem kolēģiem – jaunajiem ārstiem, kuri te strādājuši.


Nefroloģija ir medicīnas nozare, kas pēta nieru uzbūvi, darbību un slimības, to ārstēšanu un profilaksi. Nieru slimību ārstēšanā izmanto dažādas metodes, tai skaitā nieru aizstājterapiju, ko veido trīs dažādas ārstniecības metodes: hemodialīze, peritoneālā dialīze un nieru transplantācija. “Pie nefrologa vēršas pacienti ar izmaiņām urīna analīzē (olbaltums vai eritrocīti urīnā), ar atkārtotām vai hroniskām urīnceļu infekcijām, ar akūtu vai hronisku nieru mazspēju, ar arteriālu hipertensiju, kuras cēlonis varētu būt nieru slimība. Nieru mazspēju var izraisīt hronisks glomerulonefrīts, cukura diabēts, ilgstoši paaugstināts asinsspiediens, ilgstoša pretsāpju līdzekļu lietošana, autoimūnas slimības un citas,” papildina ārste.

bottom of page