Neatteiksimies, bet attīstīsim un uzlabosim!
top of page

Neatteiksimies, bet attīstīsim un uzlabosim!

01.09.2020.

Kuldīgas slimnīca šobrīd ir neskaidru pārmaiņu priekšā. Jau no pērnā gada nogales ministrija runā par veselības nozares reformu. Šī gada rudenī plānota skaidrība, vai esošais Kuldīgas slimnīcas līmenis tiks saglabāts, vai sniegtos pakalpojumus samazinās, atstājot tikai stacionāros pakalpojumus. Mūsu mērķis ir to nepieļaut. Savu viedokli paudām nesen notikušajās pārrunās ar Veselības ministriju, kurās piedalījās arī pārstāvji no Kuldīgas un Aizputes novada domes, Nacionālā veselības dienesta, Veselības inspekcijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta. Sarunas pagāja mierīgā gaisotnē, katrai pusei paužot viedokli un argumentus. Veselības ministrija iezīmēja vēlamo rezultātu, vairākkārt uzsverot, ka mums rūpīgi jāapsver, vai patiešām Kuldīgas slimnīcā ir nepieciešama ķirurgu – traumatologu nakts un brīvdienu dežūra, vai ir lietderīgi uzturēt dzemdību un bērnu nodaļu? Rakstisku atbildi par to, kā mēs redzam slimnīcas darbu nākotnē un vai esam gatavi no kāda pakalpojuma atteikties, esam snieguši.

Mums ir tikai viena atbilde – mēs neesam gatavi atteikties un mēs neatteiksimies no pakalpojumiem, kurus sniedzam. Tieši pretēji – mēs tos attīstīsim un uzlabosim!

Mūsu ieskatā nepārtrauktas neatliekamās medicīniskās palīdzības profilu samazināšana ievērojami attālinātu palīdzības saņemšanas pieejamību dzīvībai kritiskos gadījumos.

Šobrīd nepārtrauktu diennakts palīdzību ne vēlāk par vienu stundu un ne tālāk par 60 km no dzīvesvietas iespējams saņemt apmēram 75 000 Kurzemes iedzīvotāju.

Aktīvi strādājam pie jaunu iekārtu iegādes un aprīkojuma modernizācijas. Šogad plānojam pārbūvēt Hemodialīzes nodaļu, paplašināt ginekologu ambulatorās pieņemšanas telpas. Piesaistām jaunus speciālistus. Augusts nebija izņēmums – darbu sāka divas ginekoloģes, kas ļaus samazināt gaidīšanas laiku uz ambulatoro pieņemšanu un būs labs atbalsts mūsu ārstiem stacionārā. Aizvien vairāk tiek parakstīti līgumi ar visa veida mācību iestādēm par sadarbību un prakses vietām, kā rezultātā ceram aizvien vairāk savā komandā ieraudzīt jaunus cilvēkus.

bottom of page