Noteiktus ierobežojumus ievēros arī pēc ārkārtas stāvokļa beigām
top of page

Noteiktus ierobežojumus ievēros arī pēc ārkārtas stāvokļa beigām

09.06.2020.

Kuldīgas slimnīcā pēc 9. jūnija, kad oficiāli beigsies valstī noteiktā ārkārtas situācija, spēkā paliks daļa noteikto ierobežojumu.


Visās nodaļās, tai skaitā pansionātā, joprojām būs noteikts apmeklētāju ierobežojums, savukārt bērnu nodaļā nepārtraukti atļaus atrasties vienam no vecākiem.


Noteiktu kārtību turpinās ievērot arī ģimenes dzemdībās. Dzemdību nodaļā ar jauno māmiņu drīkstēs būt kopā tikai bērna tēvs, kurš visu dzemdību un pēcdzemdību laiku nedrīkstēs pamest nodaļu. Viņam uz dzemdību palātu jāņem līdzi viss savām vajadzībām nepieciešamais, piemēram, maiņas apģērbs, ūdens, utt. Pusdienas būs iespējams pasūtīt slimnīcas ēdnīcā (maksas pakalpojums). Ja bērna tēvs nodaļu atstās, tad turpmāk arī uz viņu attieksies apmeklēšanas aizliegums.


Tāpat spēkā paliks noteikumi par slimnīcas galvenās ieejas (2. stāvā) slēgšanu darbadienās pēc pulksten 18.00 un visu dienu nedēļas nogalēs. Arī slimnīcas ēdnīca joprojām nebūs pieejama trešajām personām.


Kuldīgas slimnīcas galvenā ārste Svetlana Serpāne skaidro: “Šāds lēmums pasargās vismazāk aizsargātās iedzīvotāju grupas – pansionāta seniorus un nodaļu pacientus, kuru dzīvību Covid-19 būtu apdraudošs. Tāpat joprojām būtiski ir novērst jebkādus riskus, kas apdraudētu ārstniecības personālu, jo beidzoties ārkārtas stāvoklim valstī, pacientu skaits, kuriem nepieciešama ambulatora vai stacionāra palīdzība, ir ļoti liels un medicīnas personālam joprojām ir darba pilnas rokas. Gribam turpināt maksimāli ievērot piesardzību pret iespējamo vīrusa izplatības risku slimnīcā.”


Ambulatorās pieņemšanas pie visiem speciālistiem, izmeklējumi un operācijas pēc 9. jūnija tiks atsāktas pilnībā. Tāpat visi ierobežojumi ir atcelti Kuldīgas slimnīcas rehabilitācijas nodaļā.


Slimnīcā joprojām ievēros drošības pasākumus, katram pacientam nosakot precīzu ierašanās laiku, nodrošinoties ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, kā arī veicot dezinfekcijas pasākumus pēc katras pacienta vizītes.

bottom of page