Novadā turpinās senioru vakcinācija
top of page

Novadā turpinās senioru vakcinācija

30.03.2021.


Kuldīgas novadā turpinās senioru, kas vecāki par 70 gadiem, un senioru ar hroniskām slimībām vakcinācija gan ģimenes ārstu praksēs, gan Kuldīgas slimnīcas vakcinācijas kabinetā, kas ierīkots Kuldīgas vieglatlētikas manēžā.


SIA “Kuldīgas slimnīca” valdes priekšsēdētētājs Agris Rozenfelds apliecina, ka slimnīca saņēmusi jaunas vakcīnu devas, tāpēc otrdien un trešdien, 30. un 31. martā, var turpināt senioru vakcinēšanu.


Gatavi masveida vakcinācijai

Otrdien, 30. martā, Vakcinācijas projekta birojs rīkoja attālinātu sanāksmi ar pašvaldību vadītājiem, kurā informēja par masveida vakcinācijas uzsākšanu un organizēšanu.

Masveida vakcinācijas plānā Kuldīgā iezīmēts “C” līmeņa vakcinācijas centrs. Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa apliecina, ka pašvaldība kopā ar Kuldīgas novada Sporta skolas kolektīvu Agra Kimbora un Ivo Solomahina vadībā ir iekārtojusi atbilstošas telpas un ir gatava nodrošināt iedzīvotāju masveida vakcināciju brīdī, kad Latvijai piegādās apjomīgākas vakcīnu devas.


Aicina neatlikt pieteikšanos vakcīnai

Veselības ministrija aicina iedzīvotājus neatlikt pieteikšanos vakcīnai.

Jau tuvāko nedēļu laikā Latvijai tiek piegādāts ievērojams daudzums vakcīnu – vairāk nekā 236 tūkstoši devu.

Lai plānotu operatīvu un ģeogrāfiski vienmērīgu vakcinācijas procesu visā Latvijas teritorijā, iedzīvotāji jau tagad aicināti pieteikties Covid-19 vakcīnai vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989 vai pie ģimenes ārsta. Visi pieteikumi tiek reģistrēti vienotā reģistrā.


Aicina ievērot piesardzību, novēršot Covid-19 izplatību

Kuldīgas novadā pēdējās nedēļās ir pieaugusi saslimstība ar Covid-19, aizvadītajās divās nedēļās saslimušo skaitam sasniedzot 134. Sazinoties ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālistiem, pašvaldība noskaidroja, ka novadā nav izteikta uzliesmojuma kādā no uzņēmumiem vai iestādēm – pārsvarā saslimšana saistīta ar pulcēšanās aizlieguma pārkāpšanu, kā rezultātā notikusi inficēšanās.


Lai novērstu infekcijas tālāku izplatīšanos, SPKC aicina cilvēkus atcerēties par nepieciešamību ieturēt distanci no citiem cilvēkiem, rūpīgi mazgāt un dezinfincēt rokas, nepulcēties, izvairīties no vietām, kur atrodas daudz cilvēku. Tāpat ikvienam, kuram ir Covid-19 raksturīgie simptomi, jāatceras, ka ar šādām pazīmēm nedrīkst doties uz darbu vai kur citur. Cilvēkam jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, kurš lems par turpmāko rīcību.


Ņemot vērā valsti noteikto šī brīža kārtību par pirmsskolu darbu, pirmsskolas izglītības iestādes aicina vecākus, ja iespējams, nevest bērnus uz pirmsskolas grupām un iestādēm. Tāpat situācija tiek rūpīgi uzraudzīta, lai pamanītu un reaģētu gadījumos, kad kādam bērnam vai darbiniekam parādās iespējamas saslimšanas pazīmes.


Reizi nedēļā katru nedēļu visās novada izglītības iestādēs veic klātienē strādājošo darbinieku – gan pedagogu, gan pārējā personāla – Covid-19 testēšanu. Tostarp testē tos darbiniekus, kuri, piemēram, ierodas iestādē sniegt individuālas konsultācijas.


Regulāri testē arī pansionātu darbiniekus un klientus.


Kuldīgas novada pašvaldības sagatavotā informācija

bottom of page