Sirdi sildoši pārsteigumi slimnīcas komandai
top of page

Sirdi sildoši pārsteigumi slimnīcas komandai

18.12.2020.

Svētku laiks arī Kuldīgas slimnīcā ir dāvināšanas un saņemšanas laiks, kad iepriecināt ne tikai savus kolēģus, bet arī tos pacientus, kuriem svētkus veselības stāvokļa dēļ nāksies pavadīt slimnīcā.


Pateicība, ko slimnīcas komanda ir pelnījusi, strādājot šajā grūtajā laikā, nav izsakāma vārdos. Vadība pirmssvētku dienā apciemos katras nodaļas komandu un sirsnīgiem vārdiem sveiks svētkos. Slimnīcas kolektīvu veido vairāk nekā 300 darbinieki un viņu ieguldījums ikdienā ir neatsverams.


Ik gadu Ziemassvētku vakarā pacienti tiek iepriecināti ar īpašu svētku ēdienkarti. Savukārt mazajiem pacientiem Bērnu nodaļā, senioriem pansionātā un šogad arī jaunajām māmiņām Dzemdību nodaļā sarūpēta saldumu paciņa, kuru iepriekšējos gados katram pasniedz Ziemassvētku rūķis, taču šajā gadā, ievērojot drošības pasākumus, nodos ar nodaļas personāla starpniecību. Bērnu nodaļas mazāko pacientu pēdiņas sildīs arī Rumbas pagasta biedrības “Mūsu cerība” anonīmas labdares dāvinājums – 25 vilnas zeķu pāri.

Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļas iemītniekus iepriecinās arī Kuldīgas novada pašvaldības sarūpētie gardumi. Visus sveicienus vecļaudis saņems 23. decembra rītā, kad ar kopīgu cienastu un dziesmām tiks sagaidīti Ziemassvētki.

Īpaši iepriecināts šogad ir Dzemdību nodaļas personāls, saņemot skaistas dāvanas, kas būs noderīgas jaundzimušajiem. Dzemdību nodaļas vecākā vecmāte Gunta Cepurīte pastāstīja: “Tas, ko cilvēki paši darinājuši, ir bezgala skaisti. Katrā rokdarbā ir ieguldīts darbs, sirsnība un labas domas par bērniņiem, kuri saņems dāvaniņas. Mēs izsakām pateicību Timuram un viņa ģimenei par siltajām zeķītēm, cepurītēm un cimdiņiem. Jūsu komandas sirds siltums sildīs mūsu nodaļā dzimušos bērniņus. Paldies arī mūsu slimnīcas kolēģei no Bērnu nodaļas Ivetai Bunclerei par raibajiem astoņkājīšiem. To kājiņas darinātas kā simboliska nabassaite un būs parocīgas mazulīšu rociņām.”

Arī V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas 4.a klase un audzinātāja Lāsma Balode slimnīcas Dzemdību nodaļai dāvināja skolēnu pašu darinātus grabulīšus – tamborētas pūcītes. Grabulīši tapuši trīs mēnešos dizaina un tehnoloģijas priekšmetā, savukārt uzdāvināt tos slimnīcas Dzemdību nodaļai bijis viens no labajiem darbiem projekta “Sporto visa klase” ietvaros. Skolniece Stefānija pastāstīja: “Es uztamborēju mazo pūcīti un man ļoti iepatikās, tāpēc izdomāju uztaisīt arī lielāku, lai ir simboliski mamma ar bērniņu.” Arī klasesbiedrs Lauris atzina, ka darboties ir paticis un klase kopā uztamborējusi 27 pūcītes.

Savukārt V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas skolotāja Sangrita Upeniece ar skolēniem bija sagatavojuši īpašu sveicienu mediķiem – dziesmu un dāvanu maisu ar pašu gatavotām kartiņā, novēlējumiem un saldumiem, kuri tiks pasniegti ne tikai personālam, bet arī pacientiem. Skolotāja S. Upeniece uzrunāja mediķus, kuri priekšnesumu noklausījās pie atvērtiem logiem: “Mums, V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas skolēniem un skolotājiem, šī ir īpaša diena, jo tai gatavojāmies mēnesi. Šajā mācību gadā katru mēnesi izceļam kādu no vērtībām. Decembris ir līdzcietības mēnesis, kad pārrunājam, kā bērni to izprot un ko var paši darīt. Ir profesiju pārstāvji, kam šajā laikā iet grūtāk, nekā citiem un vieni no tiem ir medicīnas darbinieki. Tāpēc mums dzima ideja uzmundrināt mediķus parādot, ka atbalstām un lepojamies ar viņiem.”

Izsakām pateicību ikvienam par gaišajām domām, siltajiem vārdiem un labajiem darbiem, ko veltāt slimnīcas kolektīvam un pacientiem! Lai veselīgs un izdevies Jaunais gads!


bottom of page