Slimnīcā joprojām jāievēro ierobežojumi
top of page

Slimnīcā joprojām jāievēro ierobežojumi

16.09.2020.

Kuldīgas slimnīcā joprojām ir spēkā atsevišķi ierobežojumi un prasības, kuras slimnīcas apmeklētāji aicināti ievērot.


Joprojām aizliegts pacientu apmeklējums nodaļās, izņemot atsevišķus gadījumus ar slimnīcas galvenās ārstes atļauju. Šādos gadījumos apmeklētāji aicināti rakstīt iesniegumu, ko slimnīcas vadība izskatīs. Sūtījumus, kuri paredzēti pacientam, iespējams atstāt Uzņemšanas nodaļā, un slimnīcas personāls to nodos saņēmējam. Aicinām sūtījumā neievietot dokumentus un vērtīgas mantas, kā arī uz paciņas norādīt saņēmēja vārdu un uzvārdu, nodaļu un palātas numuru.


Bērnu nodaļā nepārtraukti var atrasties viens no vecākiem. Bet ģimenes dzemdībās kopā ar grūtnieci visu dzemdību un pēcdzemdību laiku atļauts atrasties bērna tēvam, taču gadījumā, ja viņš nodaļu atstāj, atgriezties ir aizliegts.

Atgādinām, ka grūtniecēm, kurām sākušās dzemdības, jānāk uz slimnīcas Uzņemšanas nodaļu, kur speciālisti sazināties ar Dzemdību nodaļas personālu. Dzemdētājas aicinātas patstāvīgi uz Dzemdību nodaļu nedoties!


Dodoties uz ambulatoro pieņemšanu pie kāda no Kuldīgas slimnīcas speciālistiem, jālieto sejas maska. Ja pašam maskas nav līdzi, to nodrošinās reģistratūrā. Izņemot gadījumus, kad pacientam ir pieraksts uz kādu no slimnīcas sadarbības partneru, ārstu privātpraksēm, piemēram, urologa, flebologa, dermatologa, jeb jāveic radioloģijas vai laboratorijas izmeklējumi. Dodoties uz šādu pieņemšanu vai izmeklējumu, jāvienojas ar privātprakses ārstu vai radioloģijas un laboratorijas reģistratūru par to, vai pacientam pašam jānodrošina aizsargmaska, vai to iedos speciālists.


Uz vizīti pie speciālista pacienti aicināti ierasties ne ātrāk, kā noteiktajā laikā, lai izvairītos no drūzmēšanās. Kuldīgas slimnīcas personāls kontrolē pacientu plūsmu uz pieņemšanu, lai vienlaicīgi pie kabineta durvīm neatrastos pārāk daudz pacientu un būtu iespējams ievērot 2 metru distanci.


Arī Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā, dodoties uz konsultāciju pie kāda no speciālistiem, apmeklētāji aicināti ierasties ar sejas aizsargmasku.


Tāpat spēkā palikuši noteikumi par slimnīcas galvenās ieejas (2. stāvā) slēgšanu darbadienās pēc pulksten 18.00 un visu dienu nedēļas nogalēs un svētku dienās. Arī slimnīcas ēdnīca joprojām nav pieejama trešajām personām.


Arī Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļā joprojām spēkā iepriekš noteiktie ierobežojumi – ciemošanās iepriekš jāsaskaņo ar administrāciju, zvanot pa tālruni 29355059 vai 29375433. Pirms ciemošanās katrs apmeklētājs tiek reģistrēts, norādot vārdu, uzvārdu, kontaktinformāciju un plānotās viesošanās ilgumu.

Apmeklējuma laikā ar pansionāta iemītnieku jāievēro 2 metru distanci, lietojot sejas aizsargmasku un dezinficējot rokas. Sejas aizsargmasku senioriem nodrošinās pansionāts, taču apmeklētājiem tās vēlams sagādāt pašiem. Gadījumā, ja pašiem nav iespēju sagādāt masku, tā tiks nodrošināta. Apciemojot gulošus iemītniekus, viesiem jālieto ne tikai sejas aizsargmaska, bet arī vienreizlietojamais halāts un cimdi, kurus nodrošinās nodaļas personāls. Vienā apmeklējuma reizē atļaujot viesoties vienai personai, vai vairākiem vienas mājsaimniecības ģimenes locekļiem.

Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļu ļauts apmeklēt tikai tām personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā nav atradušās ārvalstīs, kas Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā publicēta kā valsts, uz kuru ir attiecināmi īpašie piesardzības un ierobežojošie pasākumi, kā arī nav bijis ciešs kontakts ar inficētu personu vai cilvēku, kurš atrodas mājas karantīnā, un nav COVID-19 raksturīgo klīnisko simptomu.

Arī turpmāk ir iespējams senioriem nodot sūtījumus, taču tiem jābūt ievietotiem slēgtā un mitruma izturīgā iepakojumā, kas ir viegli dezinficējams, norādot seniora vārdu un uzvārdu.

Ikviens aicināts rūpēties par savu un tuvinieku veselību, ievērot drošības pasākumus, kas saistīti ar COVID-19 izplatību. Esam atbildīgi par sevi un apkārtējiem!


bottom of page