Sniedz patiesu informāciju un neapdraudi slimnīcas personālu!
top of page

Sniedz patiesu informāciju un neapdraudi slimnīcas personālu!

01.04.2020.

Būtiskākais, ko sabiedrība šobrīd var darīt, lai mazinātu vīrusa izplatību slimnīcā speciālistu un pacientu starpā, ir ievērot dažus vienkāršus nosacījumus.


Kuldīgas slimnīcas galvenā ārste Svetlana Serpāne uzsver: “Lai Kuldīgas slimnīca veiksmīgi strādātu karantīnas laikā, būtiskākais, ko no pacientiem prasām, ir sniegt patiesu informāciju par atgriešanos no ārvalstīm vai kontaktēšanos ar personām, kuras atbilst COVID-19 kritērijiem. Pretējā gadījumā, ja inficēts pacients to noklusē, tiek apdraudēts personāls un slimnīcā esošie pacienti. Personālam tas nozīmē pašizolāciju uz divām nedēļām, un slimnīca vairs nevar normāli funkcionēt speciālistu trūkuma dēļ.”


Vienā dežūrā slimnīcā strādā aptuveni 30 speciālisti, kuri rūpējas par pacientiem traumatoloģijas un ķirurģijas, bērnu, iekšķīgo slimību u.c. nodaļās. Savukārt ikdienā slimnīcā ārstējas vairāk nekā 50 pacientu ar dažādām saslimšanām. “Uzsveru, ka palīdzība tiks sniegta ikvienam, un operatīvāk un labāk to speciālisti spēs, ja pacients būs atklāts un neko nenoklusēs,” saka S. Serpāne.


Atgādinām, ka nepatiesas informācijas sniegšana ir sodāma, tāpēc aicinām būt apdomīgiem, neapdraudēt sevi, citus, bet pats būtiskākais – slimnīcas personālu. Iedzīvotājiem, kuri atgriezušies no ārzemēm, jāievēro divu nedēļu pašizolācija, neizejot no savas dzīvesvietas un netiekoties ar radiniekiem vai draugiem. Slimības simptomi neparādās uzreiz, bet vīruss ir ļoti lipīgs.


Cilvēkiem ar vieglām elpceļu vai citām saslimšanas pazīmēm jāpaliek mājās un nedrīkst iet pie ārsta, jo šo problēmu var atrisināt attālināti. Gadījumos, ja tomēr nepieciešama hospitalizācija, jābrīdina medicīnas darbinieki par saviem kontaktiem un simptomiem, lai mediķi var sagatavoties.

bottom of page