Sveicam Vispasaules Fizioterapijas dienā!
top of page

Sveicam Vispasaules Fizioterapijas dienā!

08.09.2020.

8. septembris ik gadu tiek atzīmēts kā Vispasaules Fizioterapijas diena. Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā strādā 10 fizioterapeiti, kuri ik dienu savas zināšanas un iemaņas iegulda pacientu veselībā.


Fizioterapeite Nadija Strazdiņa: “Mans darbs man rada gandarījumu, jo redzu rezultātu – kā pacientiem uzlabojas pašsajūta, kā viņš kļūst fiziski aktīvs un emocionāli pacilāts, pilns ar enerģiju. Pacientam izejot fizioterapeita noteikto kursu, es ikvienam nododu savas zināšanas tā, lai viņš tās viegli pēc tam var pielietot savās ikdienas aktivitātēs. Tas man ir svarīgākais.”


Fizioterapeiti sniedz medicīniskos pakalpojumus, kas attīsta, saglabā un atjauno cilvēka maksimālo kustības un funkcionēšanas spēju. Fizioterapeits pacientiem palīdz saprast, kā vingrojumi var uzlabot fiziskās darba spējas, smadzeņu funkciju, līdzsvaru un koordināciju, palielināt muskuļu spēku, mazināt aizdusu un stresa līmeni.


Kuldīgas slimnīca izsaka pateicību par ieguldīto darbu sabiedrības veselībā un sveic kolēģus Vispasaules Fizioterapijas dienā!


Vispasaules Fizioterapijas diena tiek rīkota katru gadu 8. septembrī, dienā, kad 1951. gadā tika dibināta Pasaules Fizioterapijas konfederācija. Latvijā šī tradīcija tika aizsākta 2009. gadā un šogad Vispasaules Fizioterapijas diena tiks atzīmēta jau divpadsmito reizi.

bottom of page