Teipi efektīvai muskuļu un locītavu sāpju mazināšanai
top of page

Teipi efektīvai muskuļu un locītavu sāpju mazināšanai

09.07.2020.

Rehabilitācijas nodaļā viens no pieprasītākajiem pakalpojumiem ir teipošana. Atkarībā no pacienta sūdzībām un problēmas, speciālisti izmanto dažādus teipu veidus – kinezioloģisko, sporta vai “cross” teipu.


Teipa lentes nesatur medikamentus, tas ir plāksteris, kura mērķis ir atvieglot muskuļu un locītavu sāpes, kas radušās traumu, iekaisumu, pārslodzes rezultātā. Teips veicina muskuļu darbību un atbalsta saistaudus, stimulē ādas mehanoreceptorus.


Kinezioloģisko teipu parasti izmanto kā atbalstu, kārtīgi nostiepjot, lai nepieļautu nepareizas locītavu kustības, tā saglabājot to stabilitāti. Tas atslābina muskuļus, dziedē un mazina sāpes.


“Cross” teips ir neliels, neelastīgs plāksteris, kas izstrādāts režģa formā. To lieto lokālā problēmzonā – uz sasitumiem, nelieliem asinsizplūdumiem, sāpīgas zonas muskulī, bioloģiski aktīvajos punktos. Tas ietekmē un regulē konkrēta muskuļa darbību, uzlabo asinsriti, limfas atteci, stabilizē enerģijas plūsmu organismā.


Sporta teipu bieži lieto locītavu fiksēšanai, jo tas ir stingrs un neelastīgs. To izmanto lielas nestabilitātes gadījumos, kad nepieciešama locītavu atslogošana.


Teipa veidu un nepieciešamību nosaka fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, ģimenes ārsts vai ārsts speciālists, funkcionālais speciālists (ergoterapeits, audiologopēds, fizioterapeits). Lai pieteiktos konsultācijai, pacienti aicināti zvanīt pa tālruni 63374035, 26452416.


Pakalpojuma cenas skatīt šeit.

bottom of page