Topošās māmiņas apgūst fizisko aktivitāšu un elpošanas nozīmi
top of page

Topošās māmiņas apgūst fizisko aktivitāšu un elpošanas nozīmi

03.07.2020.

Fiziskās aktivitātes un pareiza elpošana grūtniecības laikā ir viens no labas pašsajūtas priekšnoteikumiem. Par to šodien Māmiņu skolas lekcijā grūtniecēm stāstīja sertificēta fitnesa trenere Jeļena Miezīte.


Trenere dalībniecēm skaidroja fizisko aktivitāšu nozīmi, gaidot mazuli: “Nodarbojoties ar mērenas intensitātes fiziskām aktivitātēm, ir ļoti zems aborta, priekšlaicīgu dzemdību vai nepietiekams bērna dzimšanas svara risks. Nedēļā ieteicams fizisko aktivitāšu ilgums ir vismaz divas stundas un 30 minūtes.” J. Miezīte deva padomus par fizisko aktivitāšu veidiem, kuri ir piemēroti, un tiem, no kuriem būtu jāizvairās katrā grūtniecības trimestrī. Tāpat topošās māmiņas apguva Kēgera vingrojumu, jeb iegurņa pamatnes muskuļu trenēšanu.


Nākamā Māmiņu skolas lekcija notiks 14. jūlijā 9.00. Tajā vecmāte Zane Japeniņa stāstīs par grūtniecības 3. trimestri un dzemdībām, bet anesteziologs Oļegs Gologuzovs iepazīstinās ar epidurālās atsāpināšanas iespēju dzemdībās. Topošajām māmiņām lekcijai iepriekš nav jāpiesakās. Tā norisināsies Kuldīgas slimnīcas 3. stāvā, konferenču zālē, Aizputes ielā 22. Nodarbības maksa – 5 EUR, bet atbalsta personai vai bērna tēvam dalība ir bez maksas.


17. jūlijā 11.00 uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure stāstīs par veselīgu uzturu grūtniecības laikā.


Savukārt 23. jūlijā 9.00 māmiņas aicinātas noklausīties vecmātes Ingas Losānes lekciju par krūts barošanu.

bottom of page