Ērts procedūru galdiņš - māsas sabiedrotais pacientu aprūpē
top of page

Ērts procedūru galdiņš - māsas sabiedrotais pacientu aprūpē

10.05.2023.

ERAF projekta ietvaros Kuldīgas slimnīcas Ķirurģijas un traumatoloģijas nodaļām ir iegādāti jauni, Hygien-O-Star Typ 8 / Simpex, Vācijā ražoti procedūru galdiņi. Tos, iepirkuma rezultātā piegādājusi SIA “Arbor Medical Korporācija”.


Jaunie procedūru galdiņi ir gan mūsdienīgi, gan praktiski. Labākai funkcionalitātei tie ir aprīkoti ar vairākiem nodalījumiem un atvilktnēm medicīnisko materiālu novietošanai, uzglabāšanai.

Veicot procedūras pacientiem uz vietas palātā, parocīgs inventārs ir svarīgs aspekts kvalitatīvai pacientu aprūpei. Ejot uz palātu pie pacientiem, ir būtiski, lai galdiņš ir stabils, parocīgi vadāms un viss atrastos pa rokai. Ērts inventārs atvieglo māsu darbu un uzlabo pacientu aprūpes kvalitāti, veicot procedūras palātā, kur atrodas vairāki pacienti.


“Jaunie procedūru galdiņi ir mūsdienīgi, ļoti ērti. Man ļoti patīk tas, ka ir atvilktnes, jo tajos var uzglabāt, piemēram, dezinfekcijas salvetes, pārsienamos materiālus un dažādus citus procedūras veikšanai nepieciešamos materiālos, kurus māsai ir ērti paņemt, atrodoties pie pacienta palātā. Tas ir ļoti praktisks, ietilpīgs, kāds vecais nebija,“ inventāra funkcionalitāti slavē ķirurģijas un traumatoloģijas nodaļas vecākā māsa Gunta Konošonoka.

Arī Iekšķīgo slimību nodaļas vecākā māsa Sanita Fišmeistere priecājas par to, ka iegādātajiem procedūru galdiņiem ir lielāka darba virsma un ērtāk izkārtot sagatavotās šļirces un pārējos materiālus.

Projekta „Tehnoloģiju iegāde SIA „Kuldīgas slimnīca” un SIA „Liepājas reģionālā slimnīca”, uzlabojot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti Kurzemes iedzīvotājiem” (Nr.9.3.2.0/18/I/011) ietvaros Kuldīgas slimnīca ir varējusi iegādāties gan iekārtas, gan aprīkojumu, gan inventāru, kas būtiski uzlabo darbu nodaļās, atvieglo speciālistu ikdienu un pacientu aprūpi padara mūsdienīgāku un kvalitatīvāku.

Savukārt projekta sadarbības partnerim – Liepājas Reģionālajai slimnīcai, projekta ietvaros tika iegādātas jaunas sterilizācijas iekārtas un ķirurģisko instrumentu un mazgāšanas iekārtas.

 

Projekta īstenošanai nepieciešamais finansējums – 1 487 488,50 EUR, projektam pieejamais kopējais attiecināmais finansējums ir 1 394 049,00 EUR, tai skaitā ERAF finansējums - 1 184 941,65 EUR un valsts budžeta līdzfinansējums - 125 464,41 EUR.

​Projektu plānots īstenot līdz 2023. gada 30. jūnijam.



bottom of page