100. bērniņš un ideāls līdzsvars starp zēniem un meitenēm Kuldīgas slimnīcā
top of page

100. bērniņš un ideāls līdzsvars starp zēniem un meitenēm Kuldīgas slimnīcā

05.04.2024.


Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas 100. bērniņš šogad tika sagaidīts 4. aprīļa vakarā. Tas nācis ar ideālu līdzsvaru šogad dzimušo zēnu un meiteņu skaita ziņā -  pussimts zēni un pussimts meitenes.


“Dzemdēt Kuldīgas slimnīcā!” ir Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas  šī gada 100. bērniņa - meitenītes Kimas māmiņas novēlējums visām tām ģimenēm, kuras pieaugumu vēl tikai gaida.  


Kimas vecāki Marika un Kaspars nāk no Dienvidkurzemes novada Aizputes. Mājās mazo māsiņu gaida sešgadīgais brālis Emīls. Kima, kā šī gada simtais jaundzimušais saņēma apsveikumus no Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētāja Andra Aniņa, galvenās māsas Lauras Prelgauskas un dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vadītājas Dr. Ivetas Bāliņas.


Kuldīgas slimnīca ir vieta, kur māmiņas brauc ne tikai no tuvākajiem novadiem, bet arī no Kurzemes reģiona lielākajām pilsētām. 2023. gadā Kuldīgas slimnīcu izvēlējušās septiņas ģimenes arī no Rīgas. Ģimeņu apsvērumi – patīkama un droša vide, zinoši speciālisti, labas atsauksmes par dzemdību nodaļas personālu.


Lai vidi Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā padarītu vēl patīkamāku, pērn tika izveidotas papildus divas ģimenes palātas. Kopā pieejamas četras ērtas palātas, kurās ģimene mazulīša pirmajās dienās var uzturēties kopā.


Šogad ģimenes dzemdībās dzimuši jau vairāk par pusi jaundzimušo. Sagaidot simto bērniņu, vienādā proporcijā izlīdzinājies šogad dzimušo zēnu un meiteņu skaits – 50 zēni un 50 meitenes.

bottom of page