Dr. Svetlana Serpāne prezentē labo praksi Asinskabineta darba pilnveidē
top of page

Dr. Svetlana Serpāne prezentē labo praksi Asinskabineta darba pilnveidē

23.09.2021.



Foto - dr.Serpāne gatavojas prezentācijai Latvijas Transfuziologu asociācijas sēdē
Foto: dr.Serpāne gatavojas prezentēt labo praksi Kuldīgas slimnīcas Asinskabinetā

Šodien, 23.septembrī, Kuldīgas slimnīcas Reanimācijas un ansestezioloģijas nodaļas vadītāja un, no septembra, arī Kuldīgas slimnīcas Asinskabineta vadītāja Dr.Svetlana Serpāne piedalās Latvijas Transfuziologu asociācijas sēdē.


Transfuzioloģija ir medicīnas nozare, kas pētī asins pārliešanas metodes un ar asins pārliešanu saistīto iespējamo komplikāciju novēršanas iespējas, kā arī izstrādā jaunus asinsaizstājēju preparātus. Tā ir cieši saistīta ar citām medicīnas jomām, jo asins komponentus izmanto gan akūtās un neatliekamās palīdzības sniegšanā, gan hronisku slimību ārstēšanai.

Dr.Serpāne ir sertificēta anestezioloģe - reanimatoloģe un šogad studēja rezidentūrā papildspecialitātē - transfuziologs.

Sēde notiek tiešsaistē un Dr.Svetlana Serpāne tajā piedalās, lai dalītos ar rezidentūras pētnieciskā darba ietvaros gūtajām atziņām un labo praksi Kuldīgas slimnīcas Asinskabineta kvalitātes uzlabošanā. Dalīties ar pozitīvo pieredzi, Dr. Serpāni uzaicinājusi Valsts Asinsdonoru centra Transfuzioloģiskā departamenta vadītāja un Latvijas Transfuziologu asociācijas valdes locekle Natālija Kanta.

Šādas sēdes notiek vairākas reizes gadā un uz tām sanāk gan Asociācijas biedri, gan citi ārsti, kuriem ikdienas darbs ir saistīts ar asins pārliešanu. Dalīšanās ar jaunākajiem pētījumiem, atziņām, metodēm, labajām praksēm starp nozares speciālistiem ir svarīga, jo tas pilnveido nozari un veicina profesionāļu piesaisti.

Kuldīgas slimnīca atzinīgi novērtē dr. Serpānes darbu un priecājas par iespēju prezentēt paveikto Kuldīgas slimnīcas Asinskabineta kvalitātes pilnveidošanā.


Vēlam dr. Serpānei veiksmīgu uzstāšanos!



bottom of page