Drosmes kastes mazajiem pacientiem
top of page

Drosmes kastes mazajiem pacientiem

21.10.2022.

Šodien Kuldīgas slimnīcā ciemojās Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu pārvaldes Fizisko personu deklarāciju uzskaites daļas Kuldīgas nodaļas pārstāves ar divām lielām Drosmes kastēm Kuldīgas slimnīcas bērnu nodaļai.


Drosmes kastes mērķis ir iepriecināt mazo pacientu, lai novērstu uzmanību no veicamajām procedūrām un ar mazu dāvaniņu uzslavētu par pacietību vai nomierinātu, ja procedūra bijusi sāpīga.


Iniciatīva radusies, iedvesmojoties no akcijas “Labo darbu nedēļa” un tās laikā mazajiem pacientiem sarūpētas dažādas mantas – rotaļlietas, krāsojamie piederumi, materiāli veidošanai, rotiņas un mīļlietiņas, kurus bērni varēs izmantot gan atrodoties slimnīcā, gan ņemt līdzi uz mājām.


Labais vairo labo! Vairākus gadus pēc kārtas Drosmes kastes ideju Kuldīgas slimnīcā realizēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kuldīgas daļa un Skrundas postenis. Pirms pāris nedēļām PII “Bitīte” bērni mazajiem pacientiem bija sagatavojuši uzmundrinošus, krāsainus pārsteigumus.


Mazajiem pacientiem vienmēr vajag daudz drosmes un lielu izturību, lai pārciestu procedūras un veiksmīgi atveseļotos. Nododot Drosmes kastes Kuldīgas slimnīcas Bērnu nodaļai, Valsts ieņēmuma dienesta pārstāves aicina un izsaka cerību, ka šo iniciatīvu pārņems arī citi kolektīvi.


Šogad Kuldīgas slimnīcas Bērnu nodaļā ārstējušies 367 bērni. Jo mazāks pacients, jo vairāk drosmes vajadzīgs!

Paldies ikvienam par labajām domām un darbiem!


bottom of page