ERAF projektā uzlabo aprīkojumu vairākās nodaļās
top of page

ERAF projektā uzlabo aprīkojumu vairākās nodaļās

28.02.2023.

Kuldīgas slimnīcā no 2019.gada tiek īstenots apjomīgs Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekts, kura galvenā aktivitāte vērsta uz tehnoloģiju iegādi desmit slimnīcas struktūrvienībās, tai skaitā jaundzimušo veselības uzraudzībai un aprūpei Kuldīgas slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļā.


Projekta „Tehnoloģiju iegāde SIA „Kuldīgas slimnīca” un SIA „Liepājas reģionālā slimnīca”, uzlabojot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti Kurzemes iedzīvotājiem” (Nr.9.3.2.0/18/I/011) ietvaros, Kuldīgas slimnīcā ir iegādātas gan mūsdienīgas diagnostikas iekārtas, gan veikti uzlabojumi pacientu ērtībām.


2022.gadā, iegādājoties jaunu autoklāva (tvaika sterilizatora) iekārtu ir pabeigti uzlabojumi centrālās sterilizācijas nodaļā. Savukārt šogad, līdz ar operāciju lampu nomaiņu abās operāciju bloka zālēs, ir paveikti būtiski uzlabojumi operāciju kvalitātei. Tagad gan ginekoloģisko, gan ķirurģisko operāciju zālēs ir jauni operāciju galdi un jaunākās paaudzes operāciju dubultlampas.


Lai uzlabotu Kuldīgas slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas darbu, 2022.gadā iegādāts jauns ultrasonogrāfs pacientu veselības problēmu precīzākai diagnosticēšanai. Šogad aprīkojums papildināts ar mūsdienīgākiem pacientu pārvietošanas ratiem, kas nav mazsvarīgi ne pacientiem, ne medicīnas personālam.


Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļā un neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā nodrošināts moderns, prasībām atbilstošs iekārtojums anesteziologu- reanimatologu darbam.


Pie jauniem pacientu pārvietošanas ratiem ir tikušas arī iekšķīgo slimību nodaļa, dzemdību un ginekoloģijas nodaļa, kā arī ķirurģijas nodaļa, kurai šī gada janvārī tika piegādātas arī sešas jaunas funkcionālās gultas komplektā ar mūsdienīgu papildaprīkojumu.


Pacienta veselības aprūpes kvalitātei liela nozīme ir arī medicīnas instrumentu un ierīču pieejamībai. 2022.gada laikā reanimācijas un anestezioloģijas nodaļai piegādāti infuzori un perfuzori, kā arī mūsdienu medicīnas prasībām atbilstošs videolaringoskops. Iekārtas paredzētas drošākai un kvalitatīvākai intensīvās terapijas pacientu aprūpei – medikamentu ievadei un medicīnisko manipulāciju veikšanai.


Jaundzimušo veselības uzraudzībai un aprūpei iegādāta jauna mehāniskās plaušu ventilācijas iekārta un otoakustiskās emisijas audiometrs dzirdes rādītāju noteikšanai. Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas palātās ierīkota māsu izsaukuma sistēma, kas veicina sieviešu drošības izjūtu un uzlabo aprūpes kvalitāti.


Lai gan dzemdības ir dabīgs process, dažkārt bērniņa dzimšana ir sarežģīts pārbaudījums gan māmiņai, gan bērnam. Projekta laikā iegādātā ierīce STAN S41 ir daudzfunkcionāla ierīce, ar kuras palīdzību ir iespējams uzraudzīt gan pašas grūtnieces vitālās funkcijas (pulsu, asinsspiedienu, skābekļa piesātinājumu), gan izvērtēt augļa labsajūtu dzemdību laikā.

 

Projekta „Tehnoloģiju iegāde SIA „Kuldīgas slimnīca” un SIA „Liepājas reģionālā slimnīca” (Nr.9.3.2.0/18/I/011) mērķis ir uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru, iegādājoties tehnoloģiskās iekārtas SIA “Kuldīgas slimnīca un SIA “Liepājas reģionālā slimnīca”. Projekta ilgums ir 54 mēneši (02.01.2019. – 30.06.2023.) Projekta kopējās izmaksas ir 1 487 488,50 EUR (t.sk. PVN). 5% ir ERAF līdzfinansējums, 9% valsts budžeta dotācija un 6% Kuldīgas slimnīcas finansējums.

bottom of page