Papildus iekārtas ar ERAF finansējumu
top of page

Papildus iekārtas ar ERAF finansējumu

13.10.2021.


SIA Kuldīgas slimnīca īsteno apjomīgu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēto projektu, kurā radies finanšu ietaupījums. Līdz ar to ir iespējams plānot papildus aprīkojuma iegādi.


Projekts „Tehnoloģiju iegāde SIA „Kuldīgas slimnīca” un SIA „Liepājas reģionālā slimnīca”, uzlabojot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti Kurzemes iedzīvotājiem” (Nr.9.3.2.0/18/I/011) tiek īstenots, kopš 2019.gada sākuma un šajā laika periodā iegādāts aprīkojums, kas ir nozīmīgs veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības un kvalitātes nodrošināšanai.


Ar iegādāto aprīkojumu divu gadu laikā Kuldīgas slimnīcā ir izdevies būtiski uzlabot Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļas darbu, Centrālās sterilizācijas nodaļas darbu, ierīkotas izsaukuma pogas Ķirurģijas un traumatoloģijas nodaļai un Iekšķīgo slimību nodaļai, uzlaboti Dzemdību nodaļas pakalpojumi un iegādāts aprīkojums laparoskopisko operāciju veikšanai. Turklāt ir radusies finanšu ekonomija.


SIA Kuldīgas slimnīca valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds atzīst, ka: “Projekts līdz šim tiek īstenots veiksmīgi. Finanšu ekonomija ir radusies izdevīgu iepirkumu rezultātā un ietaupītā nauda tiks novirzīta papildus aprīkojuma iegādei. Tā kā Covid -19 vīrusa pandēmija bremzēja sadarbību gan ar ražotājiem, gan piegādātājiem, nācās lūgt projekta pagarinājumu. Visi grozījumi gan projekta finansēšanas plānā, gan laika grafikā tika veiksmīgi saskaņoti gan ar Veselības ministriju, gan Centrālo finanšu un līgumu aģentūru. Līdz ar to Kuldīgas slimnīca turpinās projektu īstenot līdz 2022.gada 30. decembrim.


Šobrīd iepirkuma procesā ir ultrasonogrāfs, operācijas galdi un tvaika ierīce ķirurģisko instrumentu tīrīšanai.


Projekta mērķis ir uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru, iegādājoties tehnoloģiskās iekārtas SIA “Kuldīgas slimnīca un SIA “Liepājas reģionālā slimnīca”. SIA Liepājas reģionālā slimnīca šajā projektā ir sadarbības partneris un ar ERAF līdzfinansējumu iegādājās jaunas sterilizācijas un dezinfekcijas iekārtas.



 

Projektu „Tehnoloģiju iegāde SIA „Kuldīgas slimnīca” un SIA „Liepājas reģionālā slimnīca”, uzlabojot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti Kurzemes iedzīvotājiem” (Nr.9.3.2.0/18/I/011) līdzfinansē ERAF. Projekta ilgums ir 48 mēneši (02.01.2019. – 30.12.2022.) Projekta kopējās izmaksas 1 487 488,50 EUR (t.sk. PVN). Projektam ir 85% ir ERAF līdzfinansējums, 9% valsts budžeta dotācija un 6% Kuldīgas slimnīcas finansējums.



bottom of page