Rehabilitācijas nodaļā jauni pakalpojumi veselības un labsajūtas uzlabošanai
top of page

Rehabilitācijas nodaļā jauni pakalpojumi veselības un labsajūtas uzlabošanai

10.07.2020.

Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā pieejami jauni pakalpojumi fiziskās veselības un labsajūtas uzlabošanai – polarizētās gaismas terapija un darsonvalizācija.


Polarizētās gaismas terapiju (Bioptron) pielieto organisma biostimulācijai, lai mazinātu reimatoloģijas, sasitumu un sastiepumu sāpes, ārstētu brūces, piemēram, čūlas, noberzumus, apdegumus, izgulējumus, pēcoperācijas brūces. Terapiju pielieto arī ādas slimību ārstēšanā un kosmetoloģijā, lai izlīdzinātu sīkas rieviņas un grumbas. Tāpat polarizētā gaisma palīdz miega traucējumu, hroniska noguruma un depresijas gadījumā. Polarizētās gaismas terapijas maksa par reizi ir 4 EUR.

Polarizētā gaisma darbojas plašā spektrā un zemā jaudā, nesaturot ultravioleto starojumu. Tā apstrādā ne tikai ādu, bet arī zemādas audus, ierosinot šūnu ķēdes reakcijas un izraisot reakciju ne tikai procedūras zonā, bet arī visā organismā.


Darsonvalizāciju nereti izmanto dažādu vēnu problēmu ārstēšanā, jo procedūra uzlabo asinsriti, paplašina asinsvadus, noņem asinsvadu spazmas, mazina venozo stāzi, tonizē vēnu sieniņas, mazina audu pietūkumu. Tāpat darsonvalizācijas procedūra dziedē un likvidē brūces un rētas, pastiprina limfas darbību. Izmantojot terapiju kā papildlīdzekli, iespējams efektīvi ārstēt un mazināt dermatozi, neirodermatītu, atbrīvoties no blaugznām. Terapiju pielieto arī atopiskā vai seborejiskā dermatīta vai niezošas dermatozes, multifaktoriālās slimības, psoriāzes un niezošu izsitumu gadījumā. Savukārt, kosmetoloģiskos nolūkos procedūra tiek pielietota, lai izlīdzinātu sīkas rieviņas un grumbas, tonizētu ādu, likvidētu pinnes un mazinātu iekaisumu, kā arī veicinātu matu sīpoliņu atjaunošanos. Darsonvalizācijas procedūras maksa par reizi ir 6 EUR.


Darsonvalizācija ir mainīgu strāvu impulsu ar augstu frekvenci un strāvu iedarbība uz ādu ar noapaļota vakuuma stikla caurulītes (elektroda) palīdzību, kas tiek lēni bīdīts pa ādu. Procedūras pamatā ir elektriskā izlādēšanās, kas kairina ādas receptorus, izraisot lokālas, segmentāras un vispārējas reakcijas. Audi tiek baroti un piegādāti ar skābekli, kas sterilizē un apsusina brūces, aktivizē aizsardzības īpašības.


Terapiju ilgumu un nepieciešamību nosaka fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, pie kura pacients aicināts vērsties pirms terapijas uzsākšanas. Lai pieteiktos konsultācijai, pacienti aicināti zvanīt pa tālruni 63374035, 26452416.

bottom of page