Muguras sāpju gadījumā iespējams veikt epidurālo blokādi
top of page

Muguras sāpju gadījumā iespējams veikt epidurālo blokādi

12.02.2021.

Ilgstošu, hronisku muguras sāpju gadījumā, kad neiesaka vai nav iespējams veikt operāciju, Kuldīgas slimnīcā piedāvā pakalpojumu – epidurālo blokādi. To veic ārsts – anesteziologs ambulatorās pieņemšanas laikā.


Blokāde ir piemērota vairumam pacientu, taču jebkurā gadījumā anesteziologs izvērtē katra pacienta situāciju, ikdienā lietotos medikamentus, kā arī uzklausa sūdzības un lemj par epidurālās blokādes nepieciešamību. Blokāde ne tikai atbrīvo no sāpēm, bet mazina arī iekaisumu. Procedūru speciālists veic lokālā anestēzijā, sterilos apstākļos, ievadot medikamentus mugurkaula epdurālajā telpā.


Slimnīcas galvenā ārste, anestezioloģe Svetlana Serpāne skaidro: “Visbiežāk pacienti blokādi izvēlas veikt gadījumā, ja ikdienā lietotie pretsāpju medikamenti vairs nespēj pilnībā noņemt sāpes un gadījumos, kad nav iespējams veikt mugurkaula operāciju. Tad der apdomāt iespēju par blokādes veikšanu. Tās iedarbība atkarīga no katra pacienta patoloģijas, taču var mazināt sāpes vidēji no pusgada līdz gadam.”


Procedūrai iespējams pieteikties, zvanot uz slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63374000. Ar katru pacientu anesteziologs sazināsies individuāli, lai izrunātu, vai nav kādi iemesli, kāpēc procedūru veikt nebūtu ieteicams, kā arī vienosies par procedūras veikšanas datumu un laiku. Pacientam uz procedūru jāierodas ar negatīvu Covid-19 testu, kas veikts 48h pirms epidurālās blokādes noteiktā datuma, kā arī līdzi jāņem iepriekšējo izmeklējumu rezultāti. Epidurālās blokādes cena ir 100 EUR.

bottom of page