25.03.22.-28.03.22. piesakies ēnot Kuldīgas slimnīcā!
top of page

25.03.22.-28.03.22. piesakies ēnot Kuldīgas slimnīcā!

25.03.2022.

Šogad biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvia (JA Latvia) ieviestā ēnu diena Latvijā notiks 6.aprīlī. Kuldīgas slimnīca piedāvā 14 vakances pie astoņiem speciālistiem. Ar vakancēm var iepazīties, meklējot SIA Kuldīgas slimnīca profilu www.enudiena.lv


Izmantojot biedrības Junior Achievement Latvia mājaslapu www.enudiena.lv Kuldīgas slimnīca ir atvērusi 14 vakances pie šādiem Kuldīgas slimnīcas speciālistiem:

  • Kuldīgas slimnīcas galvenā ārste – 2 ēnas

  • Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas vecmāte – 1 ēna

  • Kuldīgas slimnīcas ginekoloģe - dzemdību speciāliste – 3 ēnas

  • Kuldīgas slimnīcas neonatoloģe – 1 ēna

  • Kuldīgas slimnīcas Bērnu nodaļas māsa – 2 ēnas

  • Ārsts stažieris Kuldīgas slimnīcas Iekšķīgo slimību nodaļā – 2 ēnas

  • Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļas ergoterapeite – 1 ēna

  • Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļas sociālā aprūpētāja – 2 ēnas

Vakancēm var pieteikties www.enudiena.lv. Piesakoties uz vakanci, ēnotājam ir jāraksta motivācijas vēstule, kurā jāpamato sava vēlme ēnot izvēlēto profesiju. Vēlams norādīt arī savu telefona numuru, lai ir iespēja sazināties un pārrunāt pieteikumu.


Veselības aprūpe ir specifiska nozare un mediķu ikdiena prasa ievērot īpašu režīmu un stingras prasības gan pret epidemioloģisko drošību, gan datu aizsardzību. Dodot iespēju ēnot Kuldīgas slimnīcā, speciālisti no ēnotāja sagaida nopietnu attieksmi pret mediķa profesiju. Tamdēļ Kuldīgas slimnīca nepiedāvā nejaušā ēnotāja iespēju. Ēnojot mediķa darbu, jaunietim ir jābūt augstai motivācijai, jāpārdomā izturēšanās pacienta klātbūtnē, kā arī ir jāievēro ētikas un konfidencialitātes prasības.

Šī iemesla dēļ, Kuldīgas slimnīca savām vakancēm noteikusi prasību, ka ēnotājam ir jābūt vidusskolniekam. Lai novērstu epidemioloģiskos riskus, ēnotājiem būs jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Vairākiem speciālistiem, darba specifikā iespējama arī operāciju veikšana. Ja ēnotājs speciālistu vēlas ēnot operācijas laikā, būs jāuzrāda 48 h derīgs, laboratoriski veikts Covid-19 PĶR testa rezultāts.


Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un sagatavotos darba tirgum. Tās laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.


Ar ēnu dienas nolikumu un dažiem noderīgiem padomiem, vairāk var iepazīties šeit: https://enudiena.lv/informacija/enotaji/


bottom of page