Aizputes filiālē jauna rentgena iekārta
top of page

Aizputes filiālē jauna rentgena iekārta

15.10.2020.

Kuldīgas slimnīcas Aizputes filiāles ambulatorās nodaļas telpās SIA "Vizuālā diagnostika" papildinājusi tehnoloģiju klāstu ar jaunu, modernu rentgenoloģisko izmeklējumu iekārtu "RIVIERA SPV".


“Mums ir svarīgi, lai mūsu pacienti saņemtu tikai kvalitatīvi augstvērtīgākos izmeklējumus, tāpēc šīs rentgenoloģisko izmeklējumu iekārtas iegāde ir jauns pakāpiens SIA "Vizuālā diagnostika" Aizputes filiāles tehnoloģiskā parka attīstībā un esmu ļoti gandarīta par iespēju piedāvāt reģionu iedzīvotājiem vēl augstvērtīgākus, precīzākus un labākās kvalitātes izmeklējumus, ko nodrošina jaunā RIVIERA SPV rentgena iekārta. Tas ir vērtīgs ieguvums ne tikai Aizputes iedzīvotājiem, bet arī visiem Aizputes un Kuldīgas novada apkārtnes pacientiem un ārstiem, jo sniedz iespēju ikvienam saņemt rentgenoloģiskos pakalpojumus ar modernu, izcilas kvalitātes, mūsdienīgu tehnoloģiju", uzsver SIA ”Vizuālā diagnostika” vadītāja Evija Mirzojana.


RIVIERA SPV (ražotājs “Primax International”, Itālija) ir kompakta rentgenoloģisko izmeklējumu iekārta, kas nodrošina ērtākus un ātrākus izmeklējumus jebkurai ķermeņa daļai ar vertikālu, horizontālu un slīpu projekciju palīdzību. Iekārta ir aprīkota ar četrvirzienu mobilizējošu galda virsmu un pacientu galdu ar maināmu augstumu, kas īpaši atvieglo pozicionēšanu dažādu traumu gadījumos, vecāka gadagājuma pacientiem, bērniem un pacientiem ar ortopēdiskām veselības problēmām.


Ar iekārtu iespējams veikt šādus rentgenoloģiskos izmeklējumus:

  • krūšu kurvim,

  • mugurkaulam,

  • visai skeleta sistēmai,

  • vēderdobumam,

  • uroloģiskajai sistēmai.

Svarīgi! Dodoties uz rentgenogrāfijas izmeklējumu, obligāti līdzi jābūt ārsta nosūtījumam. Pirms rentgenoloģiskajiem izmeklējumiem īpaša sagatavošanās nav nepieciešama. Izmeklēšanas procedūra ir nesāpīga un veselībai nekaitīga, tai nav vecuma ierobežojuma. Rentgenoloģiskie izmeklējumi pieejami valsts piešķirtā finansējuma ietvaros, par maksu un pacientiem ar apdrošināšanas polisēm (saskaņā ar polises programmu). Rentgena izmeklējuma slēdziena saņemšana: 1-2 darba dienu laikā.


Pieteikties izmeklējumiem iespējams: Kuldīgas slimnīcas Aizputes filiāles ambulatorās nodaļas telpās, Pils ielā 3, Aizputē. Tālrunis: 63448187, e-pasts: aizpute@vc4.lv .

bottom of page