Aizvadītie svētki slimnīcai bijuši darbīgi
top of page

Aizvadītie svētki slimnīcai bijuši darbīgi

28.06.2021.

Jāņu brīvdienas Kuldīgas slimnīcas Uzņemšanas nodaļai aizvadītas ļoti darbīgi. Lai arī šajā gadā speciālistiem nenācās sniegt palīdzību ļoti smagi cietušiem pacientiem, sadzīves un neuzmanības traumas bija ne mazums. Uzņemšanas nodaļā svētku nedēļā palīdzība sniegta 190 cilvēkiem.


“Uzņemšanas nodaļai jau pāris dienas pirms svētkiem bija darba pilnas rokas, jo garās brīvdienas cilvēki sāka atzīmēt pirms tam. Pacienti Uzņemšanas nodaļas uzgaidāmajā telpā pulcējās teju visu laiku. Lielākā daļa bija guvuši nelielas traumas – sasitumus, kukaiņu kodumus ar un bez alerģiskām sekām, cirstas, grieztas un zāģētas brūces, traumas, kas gūtas neapdomīgi lecot bērnu baseinā vai Ventā nezināmā vietā. Ugunskura apdegumi gūti jau pirms svētkiem. Arī mazi bērni apdedzinājušies karstos pelnos un pārkarsuši saulē, jo maz lietojuši šķidrumu,” pastāstīja Uzņemšanas nodaļas vecākā māsa Sintija Ērcīte. Speciālisti uzskaita arī citas izplatītas negadījumu sekas – lūzumus, sasitumus, kas gūtas gan alkohola vai narkotisko vielu ietekmē, gan skaidrā prāta. Tāpat speciālisti min neskaitāmus ērču kodumus, Jāņos teju pie 50 no zīdaiņa vecuma līdz sirmgalvim.


Tā kā brīvdienās ģimenes ārsti nestrādāja, pacienti Uzņemšanas nodaļā vērsās arī ar hroniskām kaitēm vai vairākas dienas atpakaļ gūtām traumām, sasitumiem. “Taču par laimi šogad nebija smagu negadījumu – avārijas, slīkšanas un citas nelaimes, kas varēja beigties letāli,” piebilst S. Ērcīte.

bottom of page