Apmeklē ārstniecisko masāžu Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā!
top of page

Apmeklē ārstniecisko masāžu Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā!

25.10.2021

Kuldīgas slimnīcas rehabilitācijas nodaļā šogad sākušas strādāt divas masieres – Sanita Ukavica un Ina Trama, līdz ar to ārstnieciskās masāžas Rehabilitācijas nodaļas pacientiem ir kļuvušas pieejamākas.


Masiera specialitāti apguvušas Rīgas Stradiņa universitātē, abas masieres šo darbu izjūt kā aicinājumu.

Sanita Ukavica,lai arī ilgus gadus nostrādājusi ar medicīnu nesaistītā jomā, vienmēr sirdī vēlējusies palīdzēt cilvēkiem atgūt veselību. Sākotnēji apguvusi SPA masāžas, vēlāk Scenar terapijas metodi, bet visbeidzot, studējot RSU, kļuvusi par masieri. Viņu priecē tas, ja var cilvēkam palīdzēt atjaunot darba spējas un sniegs ne tikai kvalitatīvu masāžu, bet arī vērtīgus ieteikumus labākai izpratnei par ķermeņa funkcionēšanu.

“Šajā darbā man patīk tas, ka cilvēks aiziet smaidīgs, ka viņam ir izdarīts viss labākais, ko es varēju izdarīt un cilvēkam tas palīdz!”, savu aicinājumu raksturo masiere Sanita Ukavica.

Savukārt Masiere Ina Trama ir arī sertificēta veselības sporta speciāliste. Viņas skatījumā cilvēka ķermenis ir unikāls templis, kur viss ir saistīts un masierim ir brīnišķīga iespēja palīdzēt šim templim būt starojošam un laimes pilnam. Vēl viņa uzskata, ka kustībā ir dzīvība un masāžu pielīdzina pasīvai vingrošanai.

Masiere Ina Trama skaidro: “Masāžas laikā uz audiem tiek pielietots ārējs spēks un nereti pēc tās ir sajūtas kā pēc fiziskas aktivitātes. Turklāt tiek aktivizēti labsajūtas hormoni - dopamīns un serotanīns, kuri samazina stresa hormonu: kortizola un norepinefrīna līmeni. Tāpat, atbrīvojot miofasciālos savilkumus un saspringtos muskuļus, izzūd sāpes. “

Pie masiera noteikti ir jāvēršas, ja ir sēdošs darbs, mazkustīgs dzīves veids, trauksmes/ nemiera sajūta, bezmiegs, sagurums, stīvuma sajūta vai diskomforts muskuļos. Dažādi miofasciālie sāpju sindromi, pēcoperāciju periodā, pēc traumu rehabilitācija (ko iepriekš ir noteicis ārsts). Sportistiem rekomendē regulāri apmeklēt masāžas, lai muskuļi veiksmīgāk spētu izvadīt vielmaiņas gala produktus. Tomēr abas Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļas masieres vispirms iesaka vērsties pie ģimenes vai ārstējošā ārsta, lai veiktu veselības pārbaudi, jo aiz noguruma, galvassāpēm vai citām veselības problēmām var slēpties citas dziļākas saslimšanas.

Masāžas pozitīvie efekti:

  • mazina stresu un uzlabo pašsajūtu- stabilizē nervu sistēmas darbību, samazina nemiera sajūtu;

  • mazina sāpes, nogurumu, trauksmi, saspringumu;

  • novērš mazkustības izraisītas galvassāpes;

  • uzlabojas vielmaiņas procesi, ādas tonuss, elastība;

  • veicina limfteci, venozo un arteriālo asins cirkulāciju;

  • palīdz pie dažādām locītavu slimībām, hroniskām sāpēm, t.sk., fibromiaļģijas;

  • veicina tievēšanu, kliedē tauku uzkrāšanos;

  • sekmē stājas uzlabošanos;

  • normalizē muskuļi tonusu, uzlabo locītavu kustību apjomu un saišu sistēmas darbību;

  • pozitīvi iespaido gremošanu,paaugstinās imunitāte.

Izvērtējot katru pacientu individuāli, masieris pielietos attiecīgus masāžas paņēmienus un palīgrīkus, lai seanss būtu pēc iespējas efektīvāks arī ilgtermiņā.


Kuldīgas slimnīcas rehabilitācijas nodaļas masiere Sanita Ukavica ik vienu aicina atrast laiku savai veselībai, jo tad, kad pašam kļūs slikti, tad cilvēks nevarēs būt noderīgs nevienam. Gan no profesionālās darbības, gan personiskās pieredzes viņa ir pārliecināta, ka tieši laiks priekš sevis, it īpaši šajā saspringtajā laikā, ir ļoti nozīmīgs veselības saglabāšanai.

Savukārt masiere Ina Trama aicina ieplānot laiku masāžai ar šādu novēlējumu:

“Jūsu ķermenis ir templis, kurā jutīsieties labi, ja par to rūpēsieties un ieklausīsieties! Kustībā ir dzīvība! Esiet dzīvi -aktīvi un izdzīvojiet šodienu garšīgi!

Pieteikties uz masāžām Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā var, zvanot pa tālruni 26452416.


Kuldīgas slimnīcas cenrādis rehabilitācijas pakalpojumiem, t.sk., masāžas dažādām ķermeņa zonām pieejams

Par pakalpojumu var norēķināties arī ar veselības apdrošināšanas polisi (nepieciešams ārsta nosūtījums).


 

! Pacientu ievērībai: pirms speciālistu apmeklējuma Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, sertifikāts par Covid -19 laboratorisko analīžu rezultātiem vai negatīvs Covid-19 testa rezultāts (derīgs 72h).

Bērniem līdz 7 gadu vecumam tests nav jāveic, bet bērni no 7 līdz 12 gadu vecuma var uzrādīt skolā veiktu negatīvu testa rezultātu, kas derīgs 72 stundas.


bottom of page