Atsāks ģimenes dzemdības
top of page

Atsāks ģimenes dzemdības

13.05.2020.

Šodien, no 13. maija Kuldīgas slimnīcā tiek atsāktas ģimenes dzemdības, kuras tika pārtrauktas Covid-19 vīrusa izplatības dēļ, nosakot papildus kārtību.


Dzemdību laikā ar jauno māmiņu drīkst būt kopā tikai bērna tēvs, kuram visu laiku jālieto sejas aizsargmaska. Masku, ja pašam nav, slimnīca nodrošinās. Tāpat bērna tēvs visu dzemdību laiku nedrīkst pamest palātu, savukārt pēc dzemdībām palātā atļauts atrasties tikai māmiņai ar jaundzimušo. “Pēc bērniņa nākšanas pasaulē par māmiņu un mazuli parūpēsies mūsu nodaļas speciālisti, tāpēc ne mazuļa tēvam, ne citiem piederīgajiem nav jāsatraucas, ka sievietei varētu rasties emocionālas vai medicīniskas problēmas. Šāda kārtība noteikta, lai mazinātu kontakta risku ar personālu,” skaidro Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vadītāja Natālija Gailīte.


Tāpat bērna tēvam uz dzemdību palātu jāņem līdzi viss savām vajadzībām nepieciešamais, piemēram, maiņas apģērbs, ēdiens, ūdens, utt., jo palātu dzemdību laikā nav atļauts pamest. Tomēr, ja bērna tēvs nodaļu atstāj, tad turpmāk arī uz viņu attiecas apmeklēšanas aizliegums.


Bērna tēvam ar parakstu būs jāapliecina, ka pēdējo 14 dienu laikā nav atradies ārpus valsts vai kontaktā ar Covid-19 inficētu cilvēku, kā arī pašam nav elpceļu vai citi saslimšanas simptomi. Atgādinām, ka par nepatiesu ziņu sniegšanu iestājas atbildība, kas noteikta LR normatīvajos aktos.


Aicinām ņemt vērā, ka pagaidu noteikumi var tikt mainīti vai papildināti, atkarībā no vīrusa izplatības situācijas valstī. Aicinām dzemdētājas par papildu informāciju vērsties dzemdību nodaļā vai pie sava dzemdību speciālista.

bottom of page