Bērnus vakcinēs, sākot ar 2022.gadu
top of page

Bērnus vakcinēs, sākot ar 2022.gadu

17.12.2021.

No 2021. gada 16. decembra Latvijā sākas vakcinācija pret Covid – 19 bērniem un pusaudžiem, vecumā no 5 līdz 11 gadiem. Bērni, īpaši jaunākais vecums, ir grupa, pie kuras vakcinēšanas organizācijas ir jāpiedomā rūpīgi. Tās plānošana ir atkarīga gan no piegādātajām vakcīnām, gan iespējām organizēt pierakstu tā, lai process noritētu raiti.


Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā, bērnu vakcinēšana tiek plānota 2022.gada sākumā, kad būs piegādātas gan bērniem domātās vakcīnas, gan saplānota bērnu vakcinēšanas organizācija. Lai process notiktu raiti un varētu izveidot bērniem atbilstošu pieraksta kalendāru, tam ir jābūt pārdomātam un jāņem vērā vairāki aspekti – bērnam paredzētais individuālais laiks, lielāks pieraksta atcelšanas risks utml. Tāpat, īpaši gada aukstajā laikā, ir svarīgas uzgaidīšanas un cilvēku plūsmas organizēšanas iespējas Vakcinācijas punktā. Šobrīd tiek pārdomāts, kā to vislabāk darīt, jo turpinās arī pieaugušo vakcinēšana – pirmās, otrās devas un balstvakcīnas potēšana.

Kuldīgas slimnīca aicina bērnu vecākus, par vakcīnas iespējamību, vispirms tomēr interesēties pie sava bērna vai ģimenes ārsta un tikai tad, ja vakcinācija nebūs iespējama bērnam ierastajā ārsta kabinetā, pierakstīties Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā.

Par pieteikšanās iespējām bērnu vakcinācijai Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā, aktuālā informācija tiks ievietota gan slimnīcas mājaslapā www.kuldigasslimnica.lv, gan Facebook lapā.


Bērna vakcinācija ir jāveic vecāka (mātes, tēva vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtnē. Vakcinācija pret Covid-19 personām vecumā no 5 – 11 gadiem notiek ar Pfizer-BioNTech bērnu vakcīnu Comirnaty. Aktuālā informācija par vakcinācijas kabinetiem, kuros jau šobrīd ir pieejamas Pfizer-BioNTech bērnu vakcīnas Comirnaty ir atrodama šeit.

bottom of page