Darbu sāk jaunā valdes locekle
top of page

Darbu sāk jaunā valdes locekle

06.11.2019.

Kuldīgas slimnīcā šodien, 6. novembrī, darbu sāk jaunā valdes locekle, ārste Svetlana Serpāne, kura amatam izvēlēta konkursa kārtībā un iestādē būs atbildīga par ārstniecību.


2008. gadā S. Serpāne absolvējusi Rīgas Stradiņu universitāti un ieguvusi anesteziologa – reanimatologa kvalifikāciju. No 2008. līdz 2017. gadam strādājusi Kuldīgas slimnīcā un ieņēmusi dažādus amatus – dežūrārsta, anesteziologa reanimatologa, bijusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārste – eksperte, kā arī Kurzemes reģionālā centra vadītāja vietniece operatīvajos un medicīniskajos jautājumos. Savukārt no 2017. gada Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiālē strauji kāpusi pa karjeras kāpēm, sākot darbu kā anesteziologs reanimatologs, turpinot intensīvās terapijas nodaļas vadītāja amatā, pēc kura S. Serpānei uzticēts veikt virsārsta pienākumus.


Kuldīgas slimnīca ārstei ir nozīmīga ne tikai dēļ darba pieredzes, bet arī tādēļ, ka Dzemdību nodaļā piedzimuši abi viņas bērni. “Man ir sajūta, it kā atgrieztos mājās,” pauž S. Serpāne uzsverot, ka, strādājot komandā ar vienotu mērķi, un raugoties uz situāciju no dažādiem skatupunktiem, iespējams gūt panākumus un noturēt slimnīcu tādā līmenī, kā to sagaida novada iedzīvotāji. “Bez šaubām izaicinājums jebkurā ārstniecības iestādē šobrīd ir speciālistu piesaistīšana un noturēšana, lai tas neaizplūstu. Līdzšinējā pieredzē ar neatlaidību un skaidru vīziju man izdevies uzsākt sadarbību ar vairākiem labiem speciālistiem, un turpināšu šo pieredzi pielietot arī Kuldīgas slimnīcā,” skaidro ārste. Tāpat viņa uzsvēra nepieciešamību paplašināt ambulatoro un stacionāro pakalpojumu klāstu, nepieciešamību veicināt personāla profesionālo izaugsmi un tālākizglītību, uzlabot slimnīcas darbības efektivitāti u.c. svarīgus darbus, kurus plāno paveikt.


Jaunā valdes locekle 21. oktobrī tikās arī ar Kuldīgas slimnīcas kolektīvu, lai pastāstītu par saviem plāniem jaunajā amatā, kā arī atbildētu uz interesējošiem jautājumiem.


Konkurss uz valdes locekļa amatu norisinājās no 26. augusta līdz 13. septembrim. Konkursam bija pieteikušies četri pretendenti.

bottom of page