Darbu sāk jaunas ginekoloģes
top of page

Darbu sāk jaunas ginekoloģes

31.08.2020.

Kuldīgas slimnīcā darbu sākušas divas jaunas ginekoloģes – sertificēta ginekoloģe – dzemdību speciāliste Iveta Bāliņa, kura divas reizes nedēļā pacientes konsultēs ambulatori un strādās par dežūrārsti ginekoloģijas – dzemdību nodaļā, un 5. gada ginekoloģijas rezidente Laura Rācene, kura būs slimnīcas dežūrārste.


Daktere I. Bāliņa ir ginekoloģe ar 26 gadu pieredzi, kas gūta ginekoloģiskajā slimnīcā SIA “LAGS centrs” līdz tās slēgšanai, Ogres slimnīcā, vadot dzemdību – ginekoloģijas nodaļu un privātpraksē Rīgā, konsultējot pacientes ne tikai ambulatori, bet veicot arī ginekoloģiskās operācijas, piemēram, dažādas laparaskopijas, laparatomijas, vaginālās operācijas u.c. Ginekoloģe atzīst, ka sievietēm dažādos vecumos sūdzības ir atšķirīgas, taču pacientes ir apzinīgas un palīdzību pie ārsta meklē savlaicīgi. Protams, viņa min arī gadījumus, kad nākas saskarties ar ļoti nopietniem un ielaistiem onkoloģijas gadījumiem, jo sieviete ginekologu nav apmeklējusi vairākus gadus. Jautāta, kā iemanto pacientes uzticību,

I. Bāliņa skaidro: “Mīlu savu darbu un mīlu cilvēkus. Esmu ārsts, nevis tiesnesis. Saprotoša attieksme un neliela humora deva ir tas, kas abpusēji uzlādē.”

Strādāt Kuldīgas slimnīcā ginekoloģe izvēlējusies gan labās slavas, gan atrašanās vietas dēļ. “Samērā netālu manai ģimenei pieder lauku īpašums, kurā pavadām praktiski visas nedēļas nogales. Turklāt vienmēr esmu gribējusi strādāt stacionārā, man patīk dzemdniecība, operatīvā un ambulatorā ginekoloģija,” saka ārste.


Ginekoloģe I. Bāliņa pacientes konsultēs divas reizes nedēļā: pirmdienās no 17.00 līdz 20.00 un otrdienās no 8.00 līdz 10.00. Pieteikties konsultācijai iespējams, zvanot pa tālruni 633 74000.

Ārste L. Rācene šobrīd ir ginekoloģijas piektā gada rezidente. To, ka viņa vēlas kļūt par ginekoloģijas – dzemdību speciālisti, jaunā ārste sapratusi, kad medicīnas studiju 4. gadā sācies dzemdniecības cikls. Tas parādījis, cik šī profesija ir plaša, ietverot praktiski visu sievietes mūžu – pubertāti, grūtniecības plānošanu, grūtniecību un dzemdības, menopauzi un tās problēmas. L. Rācene ārstes pienākumus veic arī Rīgas Dzemdību namā, kā stažieris ginekoloģijā strādā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, kā arī ambulatorajā pieņemšanā. Jautāta, kādēļ izvēlējusies strādāt par dežūrārsti arī Kuldīgas slimnīcā, speciāliste atbild: “Par Kuldīgas slimnīcu ir ļoti labas atsauksmes no jaunajiem kolēģiem, tāpēc tad, kad mani uzrunāja nodaļas vadītāja, piekritu.” L. Rācene kā dežūrārsts sniegs neatliekamo medicīnisko palīdzību ginekoloģiskā un dzemdību profila pacientēm, kā arī aprūpēs pacientes Ginekoloģijas un Dzemdību nodaļā. Viņasprāt, ir būtiski, ka reģionālajā slimnīcā pieejama ginekoloģiskā un dzemdību palīdzība visu diennakti, turklāt Kuldīgai tuvumā esošajās slimnīcās – Saldū, Tukumā, Talsos šāds speciālists 24h nav pieejams.

“Manā darbā ļoti būtiska loma ir komunikācijai un savstarpējais sadarbībai ar pacientu. Ja tā izdodas un pacients no slimnīcas vai ambulatorās pieņemšanas iziet vesels un apmierināts ar ārstniecības procesu, tad rodas vislielākais gandarījums,” pauž L. Rācene.
bottom of page