Dzemdību soma nepilngadīgajām grūtniecēm
top of page

Dzemdību soma nepilngadīgajām grūtniecēm

29.04.2024.

Sadarbībā ar Latvijas vecmāšu asociāciju Kuldīgas slimnīcā ir iespēja saņemt biedrības "Dzemdību nama fonds" sarūpēto dzemdību somu nepilngadīgajām grūtniecēm.


Vissarežģītākās ir situācijas, kad jaunās māmiņas nesaņem ne bērna tēva, ne savas ģimenes atbalstu un ir spiestas audzināt mazuli vienas, cīnoties ar finansiālajām grūtībām un sabiedrības nosodījumu. Skolas vecuma meitenes, kļūstot par mammām, visbiežāk nespēj finansiāli nodrošināt ne sevi, ne bērnu.


Lai sniegtu atbalstu nepilngadīgajām grūtniecēm,  akcijas “Tu neesi viena” ietvaros Dzemdību nama fonds ir sarūpējis Dzemdību somu, kurā ir viss nepieciešamais dzemdībām un pirmajām dienām pēc tām, gan māmiņai, gan mazulim. Turklāt soma var pārtapt arī par gultiņu mazulim, kas vienmēr līdzi.


Ja Tev ir pieteicies bērniņš, bet neesi vēl sasniegusi pilngadību, meklē atbalstu pie vecmātes, saņem bezmaksas veselības aprūpi un īpaši sakomplektētu dzemdību somu.

Vecmātes, kuras bērniņa gaidīšanas laikā nepilngadīgajām māmiņām var sniegt atbalstu Kuldīgas slimnīcā ir Gundega Kugelane un Linda Jūrmale. Uz konsultāciju pie vecmātes piesakies pa tālruni 63374000.


Dzemdību nama fonds ir 2019. gadā dibināta labdarības organizācija, kuras viens no mērķiem ir atbalsta sniegšana ģimenēm dažādākajās krīzes situācijās, atbalsts ģimenēm vairāku jaundzimušo piedzimšanas gadījumā, atbalsts daudzbērnu ģimenēm un sociālās atstumtības riskam pakļautām mātēm un ģimenēm;

bottom of page