Februārī vairāk jaundzimušo
top of page

Februārī vairāk jaundzimušo

01.03.2022.

Februārī Kuldīgas slimnīcā piedzimuši 38 bērni – 18 puisīši un 20 meitenītes. Lai arī februāris ir īsais mēnesis, šogad tas ir bijis par četriem bērniņiem bagātāks nekā iepriekšējā gadā. Teju puse dzimuši ģimenes dzemdībās.


Kopā ar saviem vecākiem savu pirmo pavasari sagaidīs: Kadrija, Mia (2), Alise, Artūrs, Miķelis (2), Izabella, Katrīna, Krišs,Terēze, Roberts, Anna, Noa, Undīne, Adele, Mareks-Zigmunds, Oskars(dzimis Visu mīlētāju dienā), Mairis, Uvis, Aleksandrs, Adele, Ričards, Sabīne, Aleksandra, Matīss, Jānis, Jēkabs, Lindija, Emīls, Emma, Aurora, Keita, Ralfs, Beāte, Kristofers, Elza.


17 bērniņi piedzimuši ģimenes dzemdībās, kas liecina par arvien pieaugošo sabiedrības izpratni par par abu vecāku lomu ģimenes plānošanā un jaundzimušā aprūpē.


Tiek novērots, ka arvien vairāk jauno tēvu izrāda interesi gan par to, kā jūtas un kas notiek ar sievieti gan bērniņa gaidīšanas laikā, gan pašā dzemdību procesā. Neskatoties uz papildus Covid-19 ierobežojumiem, jaunajām ģimenēm ir svarīgi, ka bērniņa sagaidīšanas brīdī, piedalās arī tētis.


Pavadošās personas loma ģimenes dzemdībās, galvenokārt, ir sniegt emocionālo atbalstu sievietei. Pavadošā persona var būt jebkura persona, kuru sieviete ir izvēlējusies – mamma, māsa, draudzene vai cita persona, kurai sieviete uzticas un ir pārliecināta, ka tās sniegtais emocionālais atbalsts dzemdību procesā būs palīdzošs.

bottom of page