Galvenā ārste vairs nepildīs valdes locekles amata pienākumus
top of page

Galvenā ārste vairs nepildīs valdes locekles amata pienākumus

22.09.2020.

21. septembra kārtējā Kuldīgas slimnīcas dalībnieku sapulcē tika lemts par galvenās ārstes Svetlanas Serpānes atbrīvošanu no valdes locekles amata. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz S. Serpānes iesniegumu, kurā ārste paudusi vēlmi uzsākt mācības rezidentūrā Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) un, lai papildizglītība netraucētu kvalitatīvi pildīt darba pienākumus, viņa paudusi vēlmi atteikties no valdes locekles amata.


Galvenā ārste 1. oktobrī uzsāks mācības RSU rezidentūrā transfuziologa papildspecialitātē. Mācības ilgs vienu gadu, kuru laikā S. Serpāne apgūs teorētiskas un praktiskas iemaņas asins pārliešanā, jeb transfuzioloģijā, tai skaitā donoru atlasīšanu drošu asins komponentu sagatavošanai, apstrādāšanu, imūnhematoloģisko izmeklējumu veikšanu.


Pēc papildspecialitātes iegūšanas ārste vadīs Kuldīgas slimnīcas asins kabinetu. “Lai pārņemtu asins kabineta vadīšanu, ir nepieciešama speciāla izglītība. Asins kabinetā tiek pasūtītas asins komponentes, veikta to pārbaude un izsniegšana, kā arī atskaišu sagatavošana Valsts asins donoru centram, un tam nepieciešamas specifiskas zināšanas, kuras apgūstamas augstskolā,” skaidro galvenā ārste S. Serpāne.


Neatkarīgi no mācībām RSU, viņa turpinās pildīt galvenās ārstes un anestezioloģes darba pienākumus, kā arī vadīs Anestezioloģijas un reanimatoloģijas nodaļu Kuldīgas slimnīcā.

bottom of page