Hemodialīze jaunās telpās
top of page

Hemodialīze jaunās telpās

02.02.2021.

Hemodialīzes nodaļa sākusi darbu jaunās telpās, kuras pēc rekonstrukcijas ir ne tikai teju divreiz plašākas, bet arī ērtākas pacientiem un personālam.


Nodaļā izveidota uzgaidāmā telpa, labierīcības, garderobe, kurā katram pacientam pieejams savs skapītis, kurā uzglabāt personalizētu gultasveļu un personīgās mantas. Savukārt procedūru telpā četru iekārtu un gultu vietā būs piecas, līdz ar to pakalpojumu iespējams saņemt vēl vairāk pacientiem. Parasti hemodialīzi pacientam veic vidēji četras stundas, trīs reizes nedēļā. Līdz ar to dienas laikā pakalpojumu varēs saņemt līdz desmit pacientu.


“Jaunajā nodaļā pie griestiem izvietojām arī divus televizorus, lai procedūru laikā pacienti var īsināt laiku. Tuvākajā laikā telpu aprīkosim arī ar aizslietņu sistēmu, kas diskrēti nošķirs pacientus vienu no otra, ja viņi to vēlēsies,” papildināja galvenā māsa Ilze Lude.


Telpu izveides un aprīkojuma (jauna hemodialīzes iekārta, televizori, mēbeles utt.) iegādes izmaksas – nepilni 50 000 EUR (t.sk. PVN). Būvdarbus veica SIA “Lexa ID”.


Hemodialīze ir vitāli nepieciešama un dzīvību uzturoša procedūra cilvēkiem ar akūtu un hronisku nieru mazspēju. Tā neārstē hronisku galēju nieru slimību, bet palīdz pacientam izdzīvot un justies labāk. Hemodialīze ir asins attīrīšanas process, izmantojot mākslīgu filtru. Lai asinis attīrītu, tās plūst caur filtru – “mākslīgo nieri” jeb dializatoru un nonāk atpakaļ pacienta organismā. Šī procesa laikā asinis tiek attīrītas no liekā ūdens, sāls un toksiskiem vielmaiņas galaproduktiem, ko pacienta nieres vairs nespēj izvadīt.


bottom of page