Iedvesmas pietiek pašām un pacientiem
top of page

Iedvesmas pietiek pašām un pacientiem

27.10.2022.

Kuldīgas slimnīcas ergoterapeites Selga Kancāne un Linda Plaude

27. oktobris tiek atzīmēts kā Pasaules ergoterapijas diena. Ergoterapijas pacientu atveseļošanās ceļš ne vienmēr ir viegls, tam ir vajadzīga ne tikai pacietība, bet arī iedvesma. Vācu dzejnieks J.G.Herders ir teicis: “Bez iedvesmas mūsu dvēseles spēki iemieg. Tie ir kā iekurs mūsos, kas gaida dzirksteli....” Kur rast šo iedvesmu, atbild Kuldīgas slimnīcas ergoterapeites Selga Kancāne un Linda Plaude.


Ergoterapeits ir veselības aprūpes speciālists, kas palīdz atjaunot, funkcionālo traucējumu rezultātā, zudušās iemaņas vai apgūt jaunas prasmes, kas nepieciešamas gan mājās, gan darbā, lai klients uzlabotu un saglabātu funkcionālo neatkarību.


Pārdomās par iedvesmu savos profesionālajos svētkos dalās Kuldīgas slimnīcas ergoterapeites Selga Kancāne un Linda Plaude:

Selga: pacientus cenšos iedvesmot ar mērķtiecīgām aktivitātēm, kuras ir nozīmīgas un rada prieku pašam pacientam. Savukārt pacients mani iedvesmo ar savu mazo mērķīšu sasniegšanu. Citam tā ir paša spēkiem uzsmērēta sviestmaize, cits ir spējis patstāvīgi saģērbties, bet cits nodarbībā iedod pieci! Manis pašas iedvesmas avots ir mana ģimene, superīgie kolēģi un mani daudzie hobiji. Un laikam jau arī pats darbs!
Linda: viena no lietām, ar ko ergoterapeits iedvesmo pacientus, ir prasme un spējas parādīt, iemācīt to, kādas sev svarīgas ikdienas aktivitātes var veikt savādākā veidā bez citu palīdzības. Parādīt, ka diagnoze vai trauma nav iemesls atteikties no sev svarīgām, interesējošām lietām. Mani iedvesmo pacientu labie vārdi, pateikts Paldies un, protams, sasniegtie rezultāti! Savu iedvesmas avotu atklāju šogad un tie ir dārza darbi – fiziska, gandarījumu nesoša aktivitāte svaigā gaisā gan vienatnē, gan kopā ar ģimeni!

Sveicam mūsu lieliskās ergoterapeites profesionālajos svētkos!

Lai nezūd iedvesma pašām un izdodas iedvesmot pacientus!

bottom of page