Jaunieši gūst motivāciju un iedvesmu nākotnes profesijai medicīnā
top of page

Jaunieši gūst motivāciju un iedvesmu nākotnes profesijai medicīnā

04.04.2024.

Šodien, 4. aprīlī, visā Latvijā norisinājās izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” (JA Latvia) organizētais karjeras izglītības pasākums skolēniem Ēnu diena. “Vai redzu sevi medicīnā?” ar šādu jautājumu šodien Kuldīgas slimnīcā ieradās 23 jaunieši, kuri ēnu dienā vēlējās iepazīt mediķu profesiju dažādās specialitātēs.


Kuldīgas slimnīcas ēnotājiem bija iespēja ēnot reanimatologa - anesteziologa, ķirurga, iekšķīgo slimību ārsta, pediatra, neonatologa, fizioterapeita, ergoterapeita, vecmātes, māsas un māsas palīga profesiju. Kuldīgas slimnīcā. Tā bija iespēja iegūt praktisku pieredzi un saprast, vai medicīna varētu būt viņu aicinājums.


Pirms došanās uz slimnīcas nodaļām pie speciālistiem, jauniešiem tika sniegts īss ieskats par Kuldīgas slimnīcas struktūru, kā arī pārrunāti konfidencialitātes jautājumi. Dienas noslēgumā jaunieši dalījās ar ēnošanas laikā gūtajām atziņām un uzklausīja speciālistu pieredzes stāstus par profesijas izvēli un studiju izaicinājumiem.


“Šī pieredze man deva pārliecību par to, ka medicīna ir mana profesija, kuru es gribu mācīties un strādāt; pēc šīs dienas esmu ieguvusi pārliecību par to, ka vēlos studēt medicīnu; šodien sapratu, ka medicīna mani saista; man patika ieraudzīt ārstus no cita skatu punkta, vērot saskarsmi ar pacientiem; ieguvu lielāku pārliecību, ka vēlos studēt izvēlētajā profesijā,” atbildot uz jautājumu “Vai redzu sevi medicīnā” bija rakstījuši jaunieši.

Vairāki ēnotāji bija pauduši, ka izvēlētā specialitāte nebūs priekš viņiem, tomēr no domas par medicīnu neatsakās. Citi izteica vēlmi Ēnu dienā Kuldīgas slimnīcā piedalīties arī nākamgad, lai iepazītu citu specialitāti.


Kuldīgas slimnīca izsaka lielu pateicību jauniešiem, kuri izrādīja interesi par mediķu darbu, kā arī visiem medicīnas speciālistiem, kuri deva savu laiku un zināšanas, lai parādītu jauniešiem savas profesijas ikdienu. Šādas iniciatīvas ir ļoti svarīgas jauniešu izglītošanā un karjeras izvēlē.  Kuldīgas slimnīca ir lepna par iespēju atbalstīt jauniešus šajā procesā.


Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvia (JA Latvia) reģistrēta preču zīme.



bottom of page