Jūlijā Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā - 46 jaundzimušie
top of page

Jūlijā Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā - 46 jaundzimušie

03.08.2021.

Jūlijā Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā pasauli ieraudzīja 46 mazulīši - 24 puisīši un 22 meitenītes, tai skaitā, viens dvīņu pāris – Jānis un Līga no Jelgavas. Sagaidījām arī 300. mazuli – kuldīdznieku Reini.


Dvīņu brālītis piedzimstot svēra 2,640 kg un bija 50 cm garš, savukārt māsiņa bija 2,510 kg smaga un 48 cm gara. Dvīnīšus palīdzēja sagaidīt vecmāte Zane Japeniņa. No sirds priecājamies par Jāni un Līgu un novēlam brālim un māsai augt tikpat latviskā garā, kā izvēlētie vārdiņi! Nākamgad, ap saulgriežu laiku, gaidīsim sveicienus no mūsu Jāņa un Līgas!


Jūlijs bija nozīmīgs ar vēl vienu īpašu notikumu - tika sagaidīts 300. bērniņš, kurš šajā gadā dzimis Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļā. 20.jūlijā, ar vecmātes Ingas Losānes gādību, pasaulē nāca kuldīdznieks Reinis, kurš piedzimstot svēra 3,855 kg un bija 55 cm garš. Reinis un viņa māmiņa saņēma īpašu apsveikumu no SIA “Kuldīgas slimnīca” valdes priekšēdētāja Agra Rozenfelda, kurš mazajam un visai viņa ģimenei vēlēja veselību, spēku, izturību, prieku un laimi!


No jūlijā sagaidītajiem mazuļiem, vissmagākais un visgarākais bērniņš bija zēns no Aizputes, kurš piedzimstot bija 61 cm un svēra 4,960 kg. Visvieglākais bērniņš svēra 2,490 kg, bet visīsākais bija 48 cm garš.

Vēlam stipru garu un veselību visiem bērniņiem!


Māmiņas dzemdēt Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā bija ieradušās no Talsiem (7), Sabiles (1), Aizputes (3), Saldus (13), Tukuma (5), Kandavas (2), Ventspils (1), Skrundas (3) Pāvilostas (1), Jelgavas (1) un Rīgas (1). Kuldīgas novadnieces bija septiņas māmiņas. Māmiņu vidējais vecums 29 gadi.

Jūlijā dzimušajiem zēniem ir doti tādi vārdi, kā Stefans, Dominiks, Tomass, Rohins, Lionels, Everts, Demians, Kristofers, Regnārs, Raiens, Teodors, Juris, Emīls, Matīss, Valters, Jānis, Reinis, Dzintars, Ivo, Mārcis, Ivars.

Meitenēm vecāki izvēlējušies šādus vārdus – Klāra, Odrija, Greisa, Tifānija, Paula, Loreta, Emīlija, Lote, Grēta, Keita, Ešlija, Olīvija, Līga, Patrīcija, Lāsma, Hanna, Lorēna, Sofija, Marlēna.


Kopā no gada sākumu Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā dzimuši 313 bērni, kas ir par 15 bērniem vairāk nekā pērn šajā laikā.


bottom of page