Jūlijā trīs dvīņu pāri un 300. jaundzimušais
top of page

Jūlijā trīs dvīņu pāri un 300. jaundzimušais

03.08.2023.

2023.gada 300.jaundzimušais Rasels kopā ar saviem vecākiem Andri Butkus un Lindu Ramonu

Šogad no Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas izrakstīti jau pieci dvīņu pāri. Trīs no tiem piedzimuši jūlijā, kad sagaidīts arī šī gada 300. jaundzimušais. Līdz šī gada 1.augustam Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzimuši jau 309 bērniņi.

Pats pirmais šī gada dvīņu pāris Kuldīgas slimnīcā piedzima maijā. Tās bija kandavnieces Amanda un Anastasija. Jūnijā dvīņu meitiņas Šarloti un Katrīnu sagaidīja mūsu novadnieki no Pelču pagasta. Savukārt jūlijs Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas personālu iepriecināja ar trīs dvīņu pāriem. 2. jūlijā tika sagaidīti Elvis un Marija no Brocēniem, 11. jūlijā piedzima Amēlija un Valters no Saldus, bet divas dienas vēlāk 13. jūlijā - meitiņas Ella un Emma pasaulē nāca kuldīdznieku Emīlijas Feldmanes un Edija Zorenberga ģimenē. Katrai ģimenei ir savs stāsts par dvīnīšu gaidīšanu, tomēr vienojošais ir dubults prieks un atbildība.



Atbildību un prieku dubultā katru reizi izjūt arī Dzemdību nodaļas personāls, jo Dvīņu dzemdības ir īpašs notikums, kas prasa papildu uzmanību un rūpes. Kompetentu aprūpi Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļā visu diennakti nodrošina vecmātes, ginekologi-dzemdību speciālisti, māsas, māsas palīgi.  Jaundzimušā veselību sadarbībā ar pediatriem novērtē un uzrauga neonatologs.  


26. jūlija priekšpusdienā tika sagaidīts šī gada 300. bērniņš – puisītis Rasels. Viņa vecāki Linda un Andris ir Kuldīgas novadnieki. Brālīti mājās Kabiles pagastā gaidīja arī māsas - divpadsmit gadus vecā Nelda un astoņgadīgā Odrija. Trešais bērniņš bija ļoti ilgi plānots un gaidīšana visai ģimenei bija īpaša ar to, ka vecāki izvēlējās neuzzināt dzimumu līdz pat dēliņa piedzimšanai. Visi gan klusībā esot cerējuši tieši uz brālīti, turklāt brālītis sagādāja vēl papildu pārsteigumu, izvēloties piedzimt kā Kuldīgas slimnīcas 2023. gada 300. bērniņš.


Apaļā simta jaundzimušajiem Kuldīgas slimnīcā tiek pievērsta īpaša uzmanību, tomēr šoreiz stāsts ir neizmirstams – Raselu un viņa vecākus, savas vizītes laikā Kuldīgas slimnīcā apsveica Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Dodoties mājās, Rasela māmiņa Linda dalās ar pozitīvām emocijām:

“Dēlēna nākšana pasaulē jau vien ir liels notikums plus vēl šāds pagodinājums! Mūsu ģimenei šīs dienas ir emociju un pārsteigumu pārbagātas. Par Kuldīgas slimnīcu vienmēr varu tikai un vienīgi labāko teikt. Personāls 100% ir savā vietā – atsaucīgi, mīļi, pretīmnākoši, sirsnīgi cilvēki, un uz ārstiem, vecmātēm varu attiecināt tos pašus vārdus. Jutos vislabāko profesionāļu rokās!”

Vecākiem, kuri vēl tikai gaida ģimenes pieaugumu, Kuldīgas slimnīcas šī gada 300. bērniņa vecāki vēl izbaudīt katru mirkli, lai vecākiem izturība un neizsīkstoša enerģija, lai bērniņi aug stipri, veseli un dzīvespriecīgi!


Jūlijā Kuldīgas slimnīcā piedzimuši 53 bērni - 30 meitenes un 23 zēni.


bottom of page