Kuldīgas novadnieci sveic 102.jubilejā
top of page

Kuldīgas novadnieci sveic 102.jubilejā

17.02.2022.

Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļa sniedz mājas 49 cilvēkiem. Šodien tajā valda svinīga gaisotne, jo 102. dzimšanas dienā tiek sumināta viena no iemītniecēm – Alma Firstas kundze.


Alma Firsta, Kuldīgas slimnīcas Ilgstošās sociālās aprūpes nodaļā dzīvo, kopš 2019.gada un šeit ir sagaidījusi gan 100., gan 101.dzimšanas dienu.

102. dzimšanas dienā Almas kundzi sveica gan nodaļas kolektīvs, gan Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds un galvenā ārste Agate Zīverte, vēlot veselību, mundrumu un piedzīvot vēl daudz priecīgus mirkļus! Lai vienmēr būtu silti, dāvanā no Kuldīgas slimnīcas vadības, jubilāre saņēma košu mohēras plecu lakatu, kas noderēs vēsākos brīžos.


Patīkamu pārsteigumu un pagodinājumu Almas kundzei sagādāja Kuldīgas novada mēre Inga Bērziņa, vēlot stipru veselību un pakavējoties sirsnīgā sarunā. Kundze labprāt pastāstīja par savu dzimto pusi, dalījās iespaidos par savu ikdienu un jutās patiesi aizkustināta. Alma tika sveikta ar ziediem un dāvanā skaistajos svētkos saņēma Kuldīgas novada pašvaldības svētku pabalstu nozīmīgās dzīves jubilejās 150 eiro apmērā.


Rūpējoties par svinīgo atmosfēru, nodaļas kolektīvs Almai bija uzklājis svētku galdu un sagādājis dzimšanas dienas torti. Pati jubilāre jutās mundra, labprāt dalījās stāstos un jokoja par savu gadu skaitu. Lai arī ikdienā, Alma labprātāk laiku pavada savā istabā, klausoties radio, šodien viņa bija iepriecināta par sirsnīgajiem apsveikumiem un izrādīto cieņu.


Almas kundzes mūžs nav bijis viegls – piedzīvoti dažādi laiki, arī smagi zaudējumi, tomēr viņas gaišā seja aizvien pauž dzīvesprieku!

Kuldīgas slimnīca un Ilgstošās sociālās aprūpes nodaļas saime kundzei vēl možu garu, stipru veselību un daudz košu brīžu, gaidot pavasari!

 

Kuldīgas slimnīca ir viena no astoņām slimnīcām Latvijā, kuras struktūrā ir sociālais pakalpojums, kas reģistrēts Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā. Nodaļa sniedz ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu. Tajā mājvieta ir paredzēta 50 pensijas vecuma personām un personām ar fiziskiem funkcionālajiem traucējumiem. Par nodaļas iemītniekiem ikdienā rūpējas 17 darbinieki – vadītājs/sociālais darbinieks, sociālais aprūpētājs, aprūpētāji, medmāsas un nodaļai piesaistītais ārsts. Iemītnieki ir nodrošināti ar visu sadzīvei nepieciešamo, saņem aprūpētāju sniegto atbalstu un veselības aprūpi. Nodaļā ir moderna, mājīga vide, kas atbilst iemītnieku vajadzībām. “Šeit ir viņu mājas un mēs rūpējamies, lai viņi šeit justos, kā mājās!”, uzsver nodaļas darbinieki.


bottom of page