Kuldīgas slimnīca iegūst gada balvu medicīnā
top of page

Kuldīgas slimnīca iegūst gada balvu medicīnā

22.03.2024.

“Gada balva medicīnā” ir Latvijas veselības nozares nozīmīgākais pasākums, ko sadarbībā ar Latvijas Jauno ārstu asociāciju un Latvijas Māsu asociāciju, kā arī Latvijas Universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti, rīko Latvijas Ārstu biedrība (LĀB). Pateicoties sabiedrības balsojumam, nominācijā “Gada slimnīca 2023”, balva piešķirta Kuldīgas slimnīcai.


SIA “Kuldīgas slimnīca" Kurzemes reģionam ir stratēģiski svarīga lokālā neatliekamās palīdzības ārstniecības iestāde, kas piedāvā pietiekami kvalitatīvu veselības aprūpi gan visos medicīnas pamatlīmeņos, gan rehabilitācijā, gan veicinot speciālistu pieejamību tuvāk pacientu dzīvesvietai.  2023. gadā stacionēto pacientu īpatsvars ir bijis vairāk kā 50% no Kuldīgas novada, 20% no Saldus novada, 10% no Talsu novada, 8% no Dienvidkurzemes novada 3% no Tukuma un 6% no citiem novadiem.

Kuldīgas slimnīca ir viena no retajām ārstniecības iestādēm, kas mazinot plaisu starp veselības un sociālo aprūpi, piedāvā ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu. Šis pakalpojums tiek nodrošināts 121 personai.

 

“Šī balva ir visiem mūsu 370 darbiniekiem, no kuriem 70% ir medicīnas darbinieki. Viņu pienesums slimnīcai un Kuldīgas novadam ir nenovērtējams. Liela daļa darbinieku šeit nostrādā visu mūžu, veltot savu dzīvi medicīnai. Milzīgs paldies viņiem!”  par “Gada balvas medicīnā” iegūšanu saka Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš.

 

Arī svinīgajā balvas pasniegšanas ceremonijā, kas norisinājās šī gada 21.martā, saņemot “Gada balvas medicīnā” statueti “Dzīvības asns” (autors metālmākslinieks Armands Jēkabsons), Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs uzsvēra kolektīva neatlaidīgo un pašaizliedzīgo darbu, kā arī pauda pateicību ikvienam, kurš ar savu balsojumu Kuldīgas slimnīcu novērtēja, kā atbilstošu nominācijai "Gada slimnīca 2023" .

 

“Gada balva medicīnā” ik gadu tiek piešķirta, pamatojoties uz sabiedrības balsojumu. Šogad šis pasākums tiek organizēts jau 14. reizi. Kā norāda LĀB, šajos gados sabiedrības iesaiste strauji pieaugusi. “Gada balvas medicīnā” balsojumā 2023. gadā piedalījās 10 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju un balva tika pasniegta 15 nominācijās. Ar katru gada šī balva kļuvusi arvien nozīmīgāka, un pašlaik tā ir veselības aprūpes nozares gada nozīmīgākais pasākums.

 

Pēdējo piecu gadu laikā Gada balvu medicīnā saņēmuši arī vairāki Kuldīgas slimnīcas speciālisti:

  • gada funkcionālais speciālists 2019 – Dana Paiča, Kuldīgas slimnīcas rehabilitācijas nodaļas vecākā fizioterapeite;

  • gada funkcionālais speciālists 2021 – Selga Kancāne, Kuldīgas slimnīcas ergoterapeite;

  • gada vecmāte 2022 – Kuldīgas slimnīcas ilggadējā galvenā vecmāte Inga Losāne.


Pateicamies ikvienam, kurš ar savu balsojumu Kuldīgas slimnīcu novērtēja kā atbilstošu nominācijai "Gada slimnīca 2023" !

Pateicamies par uzticēšanos un novērtējumu!



bottom of page