Kuldīgas slimnīca sveic Rehabilitācijas nodaļu Vispasaules Fizioterapijas dienā
top of page

Kuldīgas slimnīca sveic Rehabilitācijas nodaļu Vispasaules Fizioterapijas dienā

08.09.2021.


Kuldīgas slimnīcā strādā 11 fizioterapeiti, kuri ikdienā palīdz atgūt un uzturēt fizisko funkcionalitāti gan bērniem, gan pieaugušajiem. Vispasaules Fizioterapijas diena tiek atzīmēta katru gadu 8. septembrī.


Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds gan fizioterapeitiem, gan visam Rehabilitācijas nodaļas personālam Vispasaules Fizioterapijas dienā pateicas par neatlaidīgo darbu pacientu atveseļošanā, vēlmi attīstīties un apgūt arvien jaunas metodes, kā palīdzēt pacientiem. Viņš nodaļas darbiniekus raksturo, kā enerģiskus, kustīgus, dzīvespriecīgus un radošus speciālistus, kas mīl savu profesiju un to, ko viņi dara!

Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļa ir atvērta kopš 2013. gada. Pēc nodaļas pakalpojumu pieprasījuma apjoma, var secināt, ka cilvēki aizvien vairāk izprot fizioterapijas nozīmi ne tikai veselības atgūšanā pēc traumām, operācijām, smagām saslimšanām, bet arī fiziskās labsajūtas veicināšanai un uzturēšanai ikdienā.

Kuldīgas slimnīcas rehabilitācijas nodaļā ir moderna, patīkama vide, bet vislielākā loma pacientu atveseļošanās procesā ir fizioterapeita konsultācijām, norādījumiem un atbalstam. Rehabilitācijas nodaļas fizioterapeitiem pašiem gandarījumu sniedz brīdis, kad var redzēt ieguldītā darba rezultātu, kad pacienti jūt uzlabojumus un priecājas, ka var atgriezties ierastajā ikdienā un kvalitatīvi dzīvot. Ja fizioterapeiti ir atbalsts pacientiem, tad viņus pašus dara laimīgus fantastiskais kolektīvs un komandas darbs. Viņu profesija ir viņu sirdslieta. Un to jūt arī pacienti, kas Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļas personālu raksturo, kā profesionāli atbalstošu, iejūtīgu, tajā pašā laikā, neatlaidīgu un motivējošu.

Savukārt paši fizioterapeiti, uzrunājot pacientus, visā Rehabilitācijas nodaļas vārdā, aicina nezaudēt motivāciju, domāt pozitīvi un neatmest ar roku pie pirmajiem sarežģījumiem. Neuztraukties par maznozīmīgām lietām un vairāk pievērsties sev! Un protams – atpazīt un parūpēties par savām vēlmēm un vajadzībām, dzīvot veselīgi un būt laimīgiem!

Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļas komandu veido fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsti, fizikālās medicīnas māsas, fizioterapeiti, ergoterapeiti, masieri, podologs un pēdu aprūpes māsa. Rehabilitācijas nodaļas pakalpojumi ir ļoti pieprasīti. Tā nodrošina gan valsts apmaksātos, gan maksas pakalpojumus. Atkarībā no fizikālās un rehabilitācijas medicīnas izveidotās rehabilitācijas plāna, rehabilitācijas pakalpojumus Kuldīgas slimnīcas rehabilitācijas nodaļā var saņemt gan ambulatori, gan dienas stacionārā. Fizioterapeita konsultācijas tiek nodrošinātas arī Kuldīgas slimnīcas Ķirurģijas nodaļā esošajiem pacientiem, kā arī jaunajām māmiņām par Hendlinga principiem mazuļa aprūpē.

 

Foto - Aija Grīniņa. No kreisās puses Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļas fizikālās terapijas māsa Jana Balode, Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds, fizioterapeiti Kristīne Mālniece un Valdis Devjatņikovs.

bottom of page