Kuldīgas slimnīca uzņem terapeiti no Ukrainas
top of page

Kuldīgas slimnīca uzņem terapeiti no Ukrainas

21.03.2022.

Foto: SIA Kuldīgas slimnīca valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds, Dr. Valērija Žaļilo, galvenā ārste Agate Zīverte un Dr.Dzintra Ozoliņa

Atbalstot mediķus, kas patvērumu no Ukrainas kara atraduši Kuldīgā, Kuldīgas slimnīca ir gatava uzņemt savā kolektīvā pirmo mediķi no Ukrainas. Tā ir terapeite Valērija Žaļilo no Kijivas.


Valērija Žaļilo Kuldīgā ieradusies, pateicoties zobārstes Dzintras Ozoliņas atbalstam. Atsaucoties Latvijas Zobārstu Asociācijas aicinājumam, Dr. Ozoliņa vispirms pie sevis uzņēmusi Valērijas māsu Irinu, kura ir zobārste. Noskaidrojot darba iespējas Kuldīgas slimnīcā, pēc nedēļas šurp devās arī Valērija.


Dr. Valērija Žaļilo ir iekšķīgo slimību ārste. Ukrainā praktizējusi gan slimnīcā, gan kā ģimenes ārsts. Kuldīgas slimnīcā viņa strādās Iekšķīgo slimību nodaļā, tās vadītājas Dr.Rendnieces uzraudzībā. Kamēr tiek nokārtotas formalitātes saistībā ar uzturēšanos Latvijā, kvalifikācijas atzīšanu un reģistrēšanos Ārstniecības personu reģistrā, Dr.Žaļilo voluntēs un pakāpeniski iepazīs Kuldīgas slimnīcas Iekšķīgo slimību nodaļas darbu.


Ukraiņu ārstei sākotnēji jāiegūst priekšstats par veselības aprūpes sistēmu Latvijā, jāiepazīst pacientu uzņemšanas un ārstēšanas procesi slimnīcā, izmeklējumu veikšanas un medikamentu nozīmēšanas kārtība, nepieciešamā dokumentācija utml. Tas notiks ciešā sadarbībā ar nodaļas un slimnīcas personālu.

Dr.Žaļilo ir gatava apgūt latviešu valodu, tomēr pagaidām ar pacientiem komunicēs ar kolēģu starpniecību. Ukraiņu ārste nodaļas kolēģiem dosies līdzi vizītēs, iepazīsies ar pacientu slimības vēsturēm, veiks manipulācijas, kas neprasa tiešu saziņu ar pacientu.


Novēlam Dr. Žaļilo veiksmīgu iejušanos kolektīvā un mediķu darbā Kuldīgas slimnīcā!

Бажаэмо доктору В. Жалiло вдалого впровадження в колективi, успiхiв у медицинi та роботi в Кулдiжськiй лiкарнi!



bottom of page