Kuldīgas slimnīcai jauns galvenais ārsts - Dr.Edgars Siliņš
top of page

Kuldīgas slimnīcai jauns galvenais ārsts - Dr.Edgars Siliņš

03.10.2022.


No šī gada 3.oktobra pildīt SIA “Kuldīgas slimnīca” galvenā ārsta pienākumus ir uzņēmies Dr.Edgars Siliņš, kurš Kuldīgas slimnīcā, kopš augusta, strādāja par neatliekamās medicīnas ārstu un vadīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļu.


Dr. Edgars Siliņš ir dzimis un audzis Kuldīgā. Pēc vidusskolas beigšanas Viļa Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijā, 2007.gadā iestājies Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē. Pēc ārsta diploma iegūšanas, no 2013.– 2018.gadam turpinājis studijas kā rezidents Rīgas Stradiņa universitātē, iegūstot neatliekamās medicīnas ārsta specialitāti.

Profesionālā pieredze neatliekamās medicīnas jomā iegūta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā. Kā lektors strādājis Latvijas universitātes Rīgas Medicīnas koledžā. Uz dzimto pilsētu Kuldīgu kopā ar ģimeni pārcēlies šī gada augustā. Šobrīd Rīgas Stradiņa universitātes sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātē iegūst profesionālā maģistra grādu veselības vadībā.


"Kuldīgas slimnīcas galvenā ārsta amatā izvirzu esošā personāla atalgojuma jautājumus, jaunu speciālistu piesaistīšanu un caurspīdīgus vadības procesus. Turpināt darbu pacientu interesēs ir tas, ko sagaidu no personāla. Tieši pacientu veselība ir svarīgākais mūsu visu darba mērķis!", norāda Dr.Siliņš.

“Uzņemties galvenā ārsta amatu mani pamudināja vēlme iepazīt medicīnu no vadības, likumdošanas, administratīvās puses. Augstskolā šādas nianses nemāca - to vislabāk var izdarīt, praktiski risinot vadības jautājumus, tādā veidā saprotot nepieciešamos uzlabojumus un attīstības stratēģiju. Liela nozīme bija arī Kuldīgas slimnīcas Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļas vadītājas Dr. Svetlanas Serpānes, kurai ir galvenā ārsta pieredze, iedrošinājumam.”, savu lēmumu komentē Dr.Siliņš.

Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga jau iepriekš bija norādījusi, ka slimnīcas vadībā labprāt redzētu līderus no esošā personāla: “Ņemot vērā, ka arī kolektīvs sagaida pozitīvas pārmaiņas, tad izvēle apstiprināt Dr. Siliņu ir likumsakarīga, jo viņa izglītība un profesionālā pieredze vienā no lielākajām Latvijas slimnīcām, dod pamatotas cerības Kuldīgas slimnīcas attīstībai un izaugsmei.

Dr. Siliņam kļūstot par Kuldīgas slimnīcas galveno ārstu, neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas vadību turpmāk uzņemsies Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļas vadītāja Dr. Svetlana Serpāne.

bottom of page