Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā sveic 400. bērniņu
top of page

Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā sveic 400. bērniņu

16.10.2023.

13. oktobris Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā pagāja 400. bērniņa gaidās, līdz vēlā pievakarē pasaulē ieradās meitenīte Letīcija. Apaļā simta bērniņa sveikšana Kuldīgas slimnīcā nu jau vairākus gadus ir iedibināta kā stabila tradīcija, tomēr gādīgu un profesionālu attieksmi no nodaļas personāla saņem ikviena māmiņa un jaundzimušais.


Kuldīgas slimnīcas 2023. gada 400. jaundzimušais ir meitenīte Letīcija. Viņas vecāki Laura Stankus un Lauris Aurītis ir no Saldus novada Brocēniem. Letīcija ir viņu pirmais bērniņš un meitiņu pasaulē sveica abi kopā.

Arī pirmdzimtās vārdiņu abi izvēlējušies kopā. Tā izvēlē vienīgais nosacījums bijis, lai visiem trim būtu vienāds vārda pirmais burts, bet pats vārds pirmajam sirdī iekritis tētim Laurim.

Vecāki ir pateicīgi gan dakerei Natālijai Gailītei, gan Guntai Cepurītei, kuras vadīja dzemdības, gan visam nodaļas personālam, kurš gādāja, lai zīdainītis un abi jaunie vecāki saņemtu vislabāko aprūpi un padomus.

“Par personālu varu teikt tikai labu. Izskaidro visu, ko līdz šim nezinājām. Šeit mēs jutāmies, kā mājās, viss kolektīvs ir draudzīgs, atsaucīgs un saprotošs, “ saka māmiņa Laura.

Par to, lai katra ģimene un katrs jaundzimušais šeit justos labi un saņemto visu nepieciešamo aprūpi, sākot no ienākšanas dzemdību nodaļā līdz došanās mājās, rūpējas gan ārsti, gan vecmātes, gan māsas un māsas palīgi.


Kuldīgas slimnīca ir viena no tām trešā līmeņa slimnīcām, kura pārsniedz 500 jaundzimušo skaitu gadā, turklāt, kā lokālā neatliekamās palīdzības slimnīca, dzemdību palīdzību spēj nodrošināt arī akūtās un neparedzamās situācijās.


Ģimenei dodoties mājās, viņus sveica Kuldīgas slimnīcas galvenais ārsts Edgars Siliņš: “Mēs priecājamies par katru bērniņu, kurš ir dzimis Kuldīgas slimnīcā un gaidām jūsu ģimeni arī ar otro un trešo bērniņu, lai Letīcijai nav garlaicīgi!”


Savukārt ģimenēm, kuras vēl tikai gaida ģimenes pieaugumu, abi jaunie vecāki novēl: “Lai daudz spēka un pacietības pārvarēt pirmās negulētās naktis, protams, arī veselību!

bottom of page