Kuldīgas slimnīcas uzņemšanas nodaļai jauna vadītāja
top of page

Kuldīgas slimnīcas uzņemšanas nodaļai jauna vadītāja

06.06.2023.

No šī gada 1. jūnija Kuldīgas slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļu vadīs Dr. Līga Vaģele. Līdz šim nodaļas vadīšanu, papildus Reanimācijas-anestezioloģijas nodaļai, bija uzņēmusies Dr. Svetlana Serpāne.


Daktere Līga Vaģele Kuldīgas slimnīcas NMP un pacientu uzņemšanas nodaļā, kopš 2019. gada strādā par dežūrārsti un rezidentūrā studē ģimenes (vispārējās prakses) ārsta specialitāti. Līdz ar to nodaļas darbs viņai ir pazīstams un jau ir izveidojies redzējums, ko nepieciešams pārveidot un uzlabot.


Laužot stereotipus par ģimenes medicīnu, Dr. Vaģele uzsver tās daudzpusību un iespēju iegūtās zināšanas plaši pielietot darbā tieši ar neatliekamās palīdzības pacientiem Kuldīgas slimnīcā.


Jaunā nodaļas vadītāja ir pārliecināta, ka Kuldīgas slimnīca, atbilstoši 3. līmenim, kopumā labi spēj nodrošināt kvalitatīvu akūto medicīnisko palīdzību.

Ieskicējot nodaļas attīstību, ārste kā pirmo saskata nepieciešamību izmainīt nodaļas struktūru un izveidot izolatora telpu. Tas būtu vajadzīgs gan pacientu, gan mediķu drošībai. Lai pacientus varētu pilnvērtīgāk izmeklēt turpat nodaļā, ārste iecerējusi iegūt ultrasonogrāfijas sertifikātu.

Apzinoties izaicinājumus, kas saistīti ar personāla trūkumu, viņa pozitīvi novērtē jau paveikto jauno ārstu piesaistē: “Liels ieguvums slimnīcai ir ārste - kardioloģe Anita Sirenko. Pēc rezidentūras beigšanas ļoti gaidām arī dakteri Ēriku Vidžupu, kurš sevi, labi ir pierādījis akūtās situācijās. Par jaunu ārstu piesaisti ir jādomā, jo bez viņiem mēs neiztiksim. Domāju, ka ar ikdienas darba izaicinājumiem būs iespējams tikt galā, ja būs kolēģu atbalsts,” uzskata Dr. Vaģele.


Kopš pērnā gada oktobra, kad nodaļas vadītājs Dr. Edgars Siliņš stājās galvenā ārsta amatā, Kuldīgas slimnīcas NMP un pacientu uzņemšanas nodaļas vadīšanu uzņēmās Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļas vadītāja Dr. Svetlana Serpāne.


Dakteres Līgas Vaģeles akceptēšanu nodaļas vadītājas amatam, viņa sauc par labu izvēli, raksturojot dakteri kā aktīvu, savās prasmēs ļoti daudzpusīgu, ar plašu redzējumu, kā arī tādu, kas spēj saskatīt risinājumus un atbildīgi pieņemt lēmumus arī nestandarta situācijās.

Paralēli rezidentūras studijām un darbam Kuldīgas slimnīcā, Dr. Vaģele praktizējas Druvas doktorātā pie Dr. Pučkas un Dr. Opeltes.


Vēlam izdošanos un panākumus jaunajā amatā!


bottom of page