Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinets vēlas lielāku iedzīvotāju aktivitāti
top of page

Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinets vēlas lielāku iedzīvotāju aktivitāti

20.09.2021.



SIA Kuldīgas slimnīca vakcināciju pret Covid-19 nodrošinājusi kopā 6172 personām. Kopumā Kuldīgas novadā vakcinētas 10008 personas jeb 36% no kopējā iedzīvotāju skaita.

Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinets atrodas Kuldīgas novada Sporta skolas Vieglatlētikas manēžā Dzirnavu ielā 13, Kuldīgā. Sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību un Kuldīgas novada Sporta skolu, tas tika izveidots šī gada martā, kad valstī pieteikšanās uz vakcīnu pakāpeniski tika atvērta prioritārajām grupām. Kuldīgas slimnīca vakcināciju veikusi kopā 6172 personām. No tām 1094 personas vakcinācijai ir pieteikušās pēc savas iniciatīvas, nepiederot kādai noteiktai prioritārajai grupai.

Iedzīvotāji var izvēlēties, kurā vietā saņemt vakcīnu – ģimenes ārsta praksēs, ja ģimenes ārsts to nodrošina, Vakcinācijas centros vai kabinetos, kā arī izbraukuma vakcinācijas vietās. Vienu vai abas potes, bez 5620 Kuldīgas novada iedzīvotājiem, Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā ir saņēmušas personas no dažādiem Latvijas novadiem. Septembra pirmajā pusē, saņemot pirmo poti, vakcinācijas procesu Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā, uzsākušas 127 personas. “Līdz šim ar vakcīnu nogaidīju, jo cerēju, ka vīruss mazināsies un pandēmija pāries pati no sevis. Tomēr, redzot, ka Covid-19 statistika atkal kāpj, es sapratu, ka kaut ko vēl nogaidīt vai spītēties būtu muļķīgi. Pierunāju potēties arī pārējos ģimenes locekļus. Tuvākie draugi jau sen ir potējušies un redzu, ka ar viņiem viss ir kārtībā.”, tā saka pie Kuldīgas Vakcinācijas kabineta sastapta kuldīdzniece, kura tikko saņēmusi pirmo vakcīnu.


Par Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetu atbildīgā, Kuldīgas slimnīcas galvenā māsa Ilze Lude norāda:

“Mēs priecājamies par ikvienu, kurš vēlas pasargāt gan sevi, gan savus tuviniekus, gan sabiedrību kopumā. Šajā situācijā ir svarīgi apzināties, ka pandēmija ir, vīruss izplatās ar jaunu sparu, mediķi ceļ trauksmi, lielākās reģionālās slimnīcas ver vaļā atsevišķas nodaļas un paplašina gultu skaitu Covid-19 slimniekiem. Saslimšanas sekas ir neprognozējamas. Mums ir nepieciešama kolektīvā imunitāte un vakcīna ir vienīgais veids, kas to var veicināt.”

Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā vispieejamākā ir Pfizer-BioNTech vakcīna Comirnaty, kurai nepieciešamas divas devas. Tuvākajā laikā, iespējams, jau no 24.septembra, Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā var interesēties par Janssen vakcīnu pieejamību visām iedzīvotāju grupām. Janssen vakcīnai nav nepieciešama atkārtota deva, līdz ar to vakcinācijas process ir pabeigts, saņemot tikai vienu poti.


Kuldīgas slimnīca aicina nevilcināties. Vakcīnai var pieteikties, izmantojot portālu www.manavakcina.lv vai zvanot par tālruni 8989.


bottom of page