Kuldīgas slimnīcā sagaidīts 500. bērniņš
top of page

Kuldīgas slimnīcā sagaidīts 500. bērniņš

30.12.2023.


Starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu  Kuldīgas slimnīcā sagaidīts 500. jaundzimušais. Tā ir meitenīte Kellija, kura kuldīdzniekiem Zanei Rogai un Artim Vaļaginam ir otrais bērns. Sagaidīt 500. mazuli lokālajā neatliekamās palīdzības slimnīcā Latvijā ir īpašs notikums, turklāt šogad Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā ir piedzimuši arī seši dvīņu pāri.


Kuldīgas slimnīcas 500. jaundzimušais tika sagaidīts 29. decembrī. Tā ir meitenīte Kellija. Viņa saviem vecākiem Zanei Rogai un Artim Vaļaginam ir otrais bērniņš. Mājās mazo Kelliju palīdzēs auklēt sešgadīgais brālis Artūrs, kurš nu ir ļoti priecīgs un laimīgs, ka varēs māsu sabučot tā pa īstam, ne tikai caur mammas punci. Māmiņa Zane atklāj, ka dēls Artūrs arī ir dzimis Kuldīgas slimnīcā.


“Šeit ir lielisks personāls. Palīdz ar bērna barošanu, atbild uz visiem man interesējošiem jautājumiem. Dod padomus saistībā ar bērna veselību un labklājību, “ apmierināta ir Zane.

Kuldīgas slimnīca ir viena no tām trešā līmeņa slimnīcām, kura pārsniedz 500 jaundzimušo skaitu gadā un, kā lokālā neatliekamās palīdzības slimnīca, dzemdību palīdzību gan akūti, gan plānoti spēj nodrošināt, veicot ķeizargrieziena operāciju.  


Arī šī gada 500. bērniņš meitenīte Kellija, pateicoties jaunās ginekoloģes - dzemdību speciālistes Alises Vigules un dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vadītājas Dr.Ivetas Bāliņas profesionalitātei, pasaulē nāca plānota ķeizargrieziena operācijā, un pirmās ovācijas Kellijai tika no visas operācijas zāles komandas.


Gādīga un profesionāla attieksme Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļā tiek ikvienam, tomēr  apaļā simta jaundzimušā gaidīšana un sveikšana Kuldīgas slimnīcā ir īpaša tradīcija.    


2023. gada apaļā simta bērniņi ir: Emma Emiliana no Dienvidkurzemes novada, Krišs no Talsiem, kurš piedzima tieši Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, Rasels no Kuldīgas novada, kuru vizītes laikā apsveica pats Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Letīcija no Saldus novada un Kellija no Kuldīgas.

Šogad Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzimuši arī seši dvīņu pāri. Kompetentu aprūpi Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļā visu diennakti nodrošina vecmātes, ginekologi-dzemdību speciālisti, māsas, māsas palīgi. Jaundzimušā veselību sadarbībā ar pediatriem novērtē un uzrauga neonatologs.

bottom of page