Kuldīgas slimnīcā veikta sarežģīta krūškurvja operācija
top of page

Kuldīgas slimnīcā veikta sarežģīta krūškurvja operācija

14.04.2022.

Kuldīgas slimnīcas galvenā ārste, neiroķirurģe Dr. A.Zīverte un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas torokālais ķirurgs Dr.med. A.Špaks pēc komplicētas krūškurvja operācijas Kuldīgas slimnīcā.

Šonedēļ Kuldīgas slimnīcā tika veikta sarežģīta krūškurvja operācija, lai novērstu dzīvības apdraudējumu kādam pacientam, kurš krītot bija guvis šķembainu ribu lūzumu un traumējis plaušas. Operācijas veikšanai tika piesaistīts torokālais ķirurgs no Rīgas.


Šī gada 12.aprīlī Kuldīgas slimnīcā tika nogādāts kāds pacients, kurš krītot bija traumējis krūškurvi. Traumas rezultātā, pacients bija guvis šķembainu ribas lūzumu, kas bija skāris starpribu artēriju un bojājis plaušu pleiru. Lai glābtu pacienta dzīvību, apturētu asiņošanu un slēgtu plaušu pleiras bojājuma vietu, tika veikta komplicēta operācija.


Tās laikā, operatīvi piesaistot torokālo ķirurgu, tika atvērts pacienta krūškurvis, veikta tā sanācija un novērsts plaušas pleiras bojājums. Operāciju veica torokālais ķirurgs, P.Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcas Plaušu slimību un torokālās ķirurģijas centra virsārsts Dr.med. Artjoms Špaks un Kuldīgas slimnīcas galvenā ārste, neiroķirurģe Dr. Agate Zīverte.


Operācija noritēja veiksmīgi un pašlaik pacients turpina ārstēties intensīvajā terapijā Kuldīgas slimnīcas Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļā.


Vēlam pacientam drīzu atveseļošanos!

bottom of page