Kuldīgas slimnīcā ārstējas arī Covid-19 pacienti
top of page

Kuldīgas slimnīcā ārstējas arī Covid-19 pacienti

25.10.2021.

Kuldīgas slimnīca, saskaņā ar Valsts operatīvās medicīniskās komisijas (VOMK) lēmumu paredz nodrošināt desmit gultas, kas paredzētas Covid-19 slimnieku ārstēšanai. Šobrīd slimnīcā ārstējas desmit Covid-19 vīrusa saslimušie, bet situācija var mainīties katru stundu.


Lai nodrošinātu Covid-19 pacientu uzņemšanu un ārstēšanu, Kuldīgas slimnīca ir radusi risinājumu iekārtot gultas vairākās slimnīcas stacionārajās nodaļās. Pacientiem ar vidēji smagu slimības gaitu četras gultas ir iekšķīgo slimību nodaļā, bet trīs gultas Ķirurģijas nodaļā. Pacientiem ar smagu slimības gaitu, saskaņā ar VOMK lēmumu, ir paredzētas trīs gultas Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļā.


24. oktobrī Kuldīgas slimnīcā atrodas jau 10 pacienti ar Covid-19 saslimšanu un var veidoties situācija, kad nodaļās ir jārod risinājums lielāka Covid-19 pacientu skaita ārstēšanai, tomēr atsevišķa nodaļa Covid -19 pacientiem vēl pagaidām netiks veidota. Lai izveidotu Covid-19 nodaļu, ir jāaizver kāda cita slimnīcas nodaļa un tad tās pacientiem, t.sk., bērniem būtu jādodas ārstēties uz citām Kurzemes vai pat citu reģionu slimnīcām. Kuldīgas slimnīcai rūp, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu iespēju slimnīcā uzņemt pacientus, kuriem ārstēšanās stacionārā ir nepieciešama citu akūtu saslimšanu dēļ.

Pats nozīmīgākais resurss pacientu ārstēšanā ir personāls, kurš strādā paaugstinātas fiziskās un psihoemocionālās slodzes, kā arī paaugstināta inficēšanās riska apstākļos. Rūpes par pacientiem stingras piesardzības apstākļos un bailes nesaslimt pašiem, sliktas prognozes, bet dažkārt neziņa par situācijas attīstību - tāds slogs ārkārtas situācijā ir jāiznes visu līmeņu slimnīcām Latvijā.


Kuldīgas slimnīca aicina cilvēkus ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un vakcinēties, kā arī neizplatīt maldinošu informāciju par to, ka vīruss ir izdomāts vai, ka vakcīnas nav efektīvas. Šāda attieksme ir ne tikai nevajadzīga, bet arī ļoti aizskaroša tiem cilvēkiem, kuri šīs slimības dēļ piedzīvo smagus veselības traucējumus, cīnās par savu dzīvību vai sēro par Covid-19 vīrusa izraisīto tuvinieku nāvi.


bottom of page